Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Το Docville αυτή την εβδομάδα προτείνει:

«Ο τόρνος» στο θέατρο Αμαλία

Η θεατρική ομάδα Ξανθίας παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Κεντρωτά «Ο τόρνος», σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου, στο θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μαύρη κωμωδία-κοινωνικό σχόλιο πάνω στην καθημερινή βία, με επίκεντρο τη ζωή ενός αγοριού το οποίο μεγαλώνει μέσα στη θαλπωρή μιας παραδοσιακής οικογένειας και προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελισσαίος Βλάχος, Τάνια Παλαιολόγου, Σήφης Πολυζωίδης, Φοίβος Συμεωνίδης.

INF0: 15-18/05 στις 21:00

Το ταξίδι στην ενηλικίωση

Το «Garamond 12» της Μαρίας Δριμή, σε σκηνοθεσία του Σεργκέι Οκούνεφ, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πορεία. Το έργο, που πήρε τον τίτλο του από μια… γραμματοσειρά, προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία. Πραγματεύεται τα θέματα της ταυτότητας, του απογαλακτισμού και της δειλίας απέναντι στη ζωή μέσα από την ιστορία του Μαρκ Χάντερ, ενός ανερχόμενου συγγραφέα ο οποίος πάσχει από αγοραφοβία και ζει διαρκώς κλεισμένος στο σπίτι μαζί με την υπερπροστατευτική μητέρα του και προσκολλημένος στην ανάμνηση του πρόωρα χαμένου θείου του. Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χάρης Τζωρτζάκης, Σίλια Μπισιώτη.

INF0 Κυρ.-Τρ. στις 21.00 έως 30/5

Εκθεση κεραμικής γλυπτικής

Στην γκαλερί Batagianni παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση κεραμικής γλυπτικής με τίτλο «Dialogues in clay» με Ελληνες και Πορτογάλους καλλιτέχνες. Ο πηλός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ανθρώπινο πολιτισμό. Είναι η οικία του, το τελετουργικό ή το καθημερινό χρηστικό αντικείμενο και μέσο καταγραφής της ιστορίας του μέσα από την εικονογράφηση ή την επιγραφή. Ετσι νοηματοδοτεί το εικαστικό έργο και διηγείται ιστορίες από την προϊστορία του ανθρώπου έως σήμερα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Αλεξανδρίδης, Δάφνη Κλάγκου, Κωνσταντίνος Κανταρτζής, Βιβή Κασαρά, Marta Castelo, Virginia Frois.

INF0 Εως 17/6

Οι Warhaus στο Gazarte

Οι Warhaus έρχονται στην Αθήνα για δύο βραδιές γεμάτες σκοτεινές jazz και pop μελωδίες έχοντας στις αποσκευές τους το νέο άλμπουμ «Ha ha heartbreak», το πιο προσωπικό της πορείας τους, το οποίο ολοκλήρωσαν σε τρεις μόλις εβδομάδες στο Παλέρμο. Το «Ha ha heartbreak» κρατά τη γνωστή ατμοσφαιρική jazzy pop μανιέρα, αλλά καταφέρνει να μεταπηδά από τα διαφορετικά στάδια του πένθους και της θλίψης, καταλήγοντας τελικά στην παραίτηση και στο ζοφερό μα συνάμα λυτρωτικό συμπέρασμα του «Best I ever had»: «All I ever wanted was a lot/ to be your man was something I could not».*

INF0 20 & 21/5 στις 22.00

Δείτε στην TV

Open: Τετάρτη 17/5, 21.00 «Πινόκιο»

Ο φτωχός ξυλουργός Τζεπέτο φτιάχνει μια μαριονέτα που παραδόξως αποκτά ζωή. Οπως και στο προηγούμενο φιλμ του «Παραμύθι των παραμυθιών», ο Ματέο Γκαρόνε ποντάρει στη δύναμη του φανταστικού για να αποδώσει τη σκληρή πραγματικότητα. Η ιστορία που εμπνεύστηκε το 1883 ο Κάρλο Κολόντι είναι μια τυπική ιστορία ενηλικίωσης. Ο Γκαρόνε μένει πιστός στο αρχικό πνεύμα του παραμυθιού υπερτονίζοντας τις σκληρές περιγραφές των περιπετειών του αφελούς Πινόκιο.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter