Τυφώνας Μίλτον: Τρομακτικό βίντεο από τις πληγείσες περιοχές – Χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια, εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα

AP Photo/Rebecca Blackwell

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τον τυφώνα Μίλτον που κατέστρεψε περιοχές της Φλόριντα. Το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκαν άρχισε να γίνεται σαφές στον απόηχο της καταιγίδας.

Ο Μίλτον έφτασε στην ξηρά ως τυφώνας κατηγορίας 3 το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο Siesta Key της κομητείας Sarasota, προκαλώντας δεκάδες ανεμοστρόβιλους, κύματα ύψους 28 ποδιών, ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και καταστροφική καταιγίδα.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

YouTube video player

Οι προειδοποιήσεις για ανέμους και καταιγίδες τελειώσαν μετά την έξοδο του τυφώνα από την ανατολική ακτή της Φλόριντα. Ομως το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προειδοποίησε ότι «παραμένουν κίνδυνοι» από κατεστραμμένα κτίρια, κατεστραμμένα καλώδια ρεύματος και πλημμύρες.

Θέλουν να φύγουν

Ορισμένοι κάτοικοι της Φλόριντα πλέον αναρωτιούνται εάν θα απομακρυνθούν από την ηλιόλουστη πολιτεία, αφού ο τυφώνας Μίλτον και ο τυφώνας Ελίν διέσχισαν και οι δύο την περιοχή μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Το CNN μίλησε με μια οικογένεια που μετακόμισε στην πόλη της δυτικής ακτής μόλις πριν από ένα μήνα από το Τέξας, μόνο για να ερημώσει το σπίτι της δύο φορές από τυφώνες.

Μία κάτοικος του Siesta Key είπε ότι «πρέπει να έχεις ένα φρούριο» για να πολεμήσεις τους βάναυσους ανέμους, τις ξαφνικές πλημμύρες και το κύμα καταιγίδων που προκαλούνται από τυφώνες. Η γυναίκα είπε ότι αυτή και ο σύζυγός της θα μετακομίσουν στο Λος Άντζελες.

Διαβάστε επίσης:

«Σάρωσε» τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί – Τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες (Photos-Videos)

Λίβανος: Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης έχουν σκοτωθεί σε ένα έτος

Λαβρόφ: Καταγγέλλει τις «καταστροφικές» ενέργειες των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ασία