Οι παπάρες των Παφλαγόνων

Εχουμε γράψει και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην αυτοκρατορία της παπάρας, στο βασίλειο της παρλαπίπας και στην επικράτεια της παπαρόλας, δηλαδή στις πρόσφορες και πρόθυμες (φυσικά, πάντα με το αζημίωτο) ντουντούκες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι τότε που με τη γενοκτονία της αλήθειας τα κρεματόρια της προπαγάνδας παίρνουν φωτιά, τότε που διαστρέφοντας τα γεγονότα δεν διστάζουν να κάνουν στάχτη το σώμα της πραγματικότητας, τότε που εξαφανίζοντας τα στοιχεία της διαφθοράς τους κάνουν παρανάλωμα τις ζωές μας.

Σε αυτό τον συνεχή και ανηλεή πόλεμο, στην αυλή του Κυριάκου στο παλάτι της Παφλαγονίας, οι υμνωδοί και γελωτοποιοί διαγκωνιζόμενοι δηλητηριάζουν την ψυχή και το μυαλό μας εκτοξεύοντας τοξικές και επικίνδυνες παπάρες.

Ετσι, την ημέρα που ο Mr Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής κάθεται στο σκαμνί για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της παθητικής δωροδοκίας η ιστοσελίδα iefimerida φιλοξενεί κατ’ αποκλειστικότητα ηχογραφημένη (από το 2016) συνομιλία του μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλου με μια γυναίκα επιχειρηματία (με τα αρχικά Δ.Μ.) η οποία ακούγεται να του ζητάει χρήματα για λογαριασμό της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. Γεγονότα της υπόθεσης: Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, το οποίο το 2014 κατηγορήθηκε ότι με επισφαλή δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο –περισσότερα από 17 εκατ. ευρώ– είχαν εμπλακεί σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι φυγόδικοι και έκτοτε καταζητούνται.

Παράλληλα ο Κυριάκος Γριβέας καταγγέλθηκε από προστατευόμενο μάρτυρα ότι ξέπλενε χρήματα της Novartis ώστε η πολυεθνική να πραγματοποιεί δωροδοκίες.

Τέλος, ο Κυριάκος Γριβέας είναι ιδρυτής της ιστοσελίδας iefimerida, η οποία στηρίζει αναφανδόν τη θεωρία ότι η υπόθεση Novartis είναι καραμπινάτη σκευωρία.

Από την άλλη, ο μακαρίτης Βγενόπουλος με το κανόνι που έσκασε στην Κυπριακή Λαϊκή Τράπεζα (Cyprus Popular Bank), πρώην Marfin Popular Bank, προκάλεσε τη χρεοκοπία της Κύπρου.

Ο μακαρίτης Βγενόπουλος είναι ο άνθρωπος που μήνυσε τον εαυτό του για να μην εκδοθεί και δικαστεί στην Κύπρο.

Η υπόθεση της ηχογραφημένης συνομιλίας με τη Δ.Μ. και της δήθεν απαίτησης για χρηματισμό της Β. Θάνου είχε αποκαλυφθεί από τον μακαρίτη Βγενόπουλο και τότε ο δικηγόρος του κ. Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει: «Ο κ. Βγενόπουλος δεν μήνυσε την κ. Θάνου. Μήνυσε κάποια κυρία που εμφανιζόταν και μιλούσε για λογαριασμό της κ. Θάνου. Δεν βάλλει ο κ. Βγενόπουλος κατά της κ. Θάνου. Βάλλει κατά μιας απατεώνισσας».

Τώρα είναι εύκολο να εξηγήσει κανείς την ανακοίνωση του αυλάρχη των Παφλαγόνων που αναφέρει: «Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης».

Ακολούθως οι γελωτοποιοί της αυλής βγήκαν στα κανάλια και, σε ένα φεστιβάλ παπάρας, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο Βγενόπουλος έγινε μακαρίτης «σκασμένος» από τον εκβιασμό που δέχτηκε από την κ. Θάνου.

Πα(πα)ρόραμα!