Οι ορθοπεταλιές της «επικοινωνίας»

Οι ορθοπεταλιές της «επικοινωνίας»

Η mountain ποδηλατάδα του πρωθυπουργού έγινε για λόγους επικοινωνιακούς (γι’ αυτό άλλωστε έβγαλε φωτογραφίες και τράβηξε βίντεο) ή, κατά την πέτσινη ερμηνεία, «η πράξη του αποδεικνύει ότι είναι ανθρώπινος».

Θα μου πείτε βέβαια ότι τόσο του κόβει, τόσο κάνει, γιατί, αν μη τι άλλο, εδώ η επικοινωνία είναι κόντρα ρόλος με την επιδημιολογία.

Αυτό που προφανώς δεν προβλήθηκε (γιατί χαλάει την επικοινωνία) είναι το σύνθημα τοίχου: «Το καλό με το ποδήλατο είναι ότι στις κατηφόρες δεν πατάς καθόλου πετάλι και στις ανηφόρες χωράει σε πορτμπαγκάζ», πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την πρωθυπουργική λιμουζίνα.

Η δική μας καθημερινότητα ωστόσο είναι μια συνεχής ανηφόρα που την ανεβαίνουμε χωρίς λιμουζίνα, ασθμαίνοντας από τις ορθοπεταλιές, για ν’ αποφύγουμε την κατηφόρα που οδηγεί σε γκρεμό.

Γιατί τόσο η κατηφόρα όσο και ο γκρεμός δικό τους έργο είναι, του Μητσοτάκη και των επιτελικών του αχρήστων (σε ό,τι αφορά το δημόσιο συμφέρον) ή των αχαλίνωτων αρίστων (σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό αντίστοιχο).

Ναι, η πανδημία πλήττει όλο τον κόσμο και δεν αποτελεί ελλαδικό φαινόμενο, αλλά από μόνη της αυτή η παραδοχή δεν αθωώνει την κυβέρνηση, ούτε ο Αδωνης που φωνάζει –πρώτη φορά– το αυτονόητο: «Αυτό που έγινε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει συμβεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».

Αυτό που δεν λέει, γιατί δεν συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι:

• H καταγγελία της καθηγήτριας Αθηνάς Λινού ότι «στα τεστ κορονοϊού προστέθηκε μια ανισότητα: μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι είχαν τα χρήματα. Το ίδιο συνεχίζεται και αυτήν τη στιγμή. Επίσης, υπάρχει ανακρίβεια όσον αφορά τα κρούσματα. Μετράμε τα κρούσματα μόνο σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα».

• Η ομολογία του προέδρου της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρη Σαραφιανού ότι «ο κ. Κικίλιας μας είπε τον Σεπτέμβριο “δεν θα σας χρειαστούμε και αν σας χρειαστούμε θα είναι μόνο για να νοσηλεύσετε κανονικούς ασθενείς για να ξεμπλοκάρουν τα δημόσια νοσοκομεία, διότι τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων θα μετατραπούν σε ΜΕΘ”».

• Τα δημοσιεύματα (και στον φιλοκυβερνητικό Τύπο) ότι «ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε το δικό του ιδιόκτητο αρχείο τον Αύγουστο, με ανάθεση σε άλλον ανάδοχο, δηλαδή αρκετούς μήνες αφότου ξεκίνησε η διαδικασία συλλογής στοιχείων […] στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη είναι ενήμεροι για το πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση (σ.σ.: με το διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων) και τον κίνδυνο που περικλείει (σ.σ.: αναξιόπιστα στοιχεία = λάθος αποφάσεις). Ορισμένοι μάλιστα έχουν γίνει μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων κατά το ημίωρο πριν από την ανακοίνωση του ημερήσιου δελτίου κρουσμάτων, που γίνεται η τελική συνεννόηση».

• Η απουσία περιοδικών διαγνωστικών τεστ ακόμη και στους στρατευμένους, με αποτέλεσμα να καταγράφονται δεκάδες κρούσματα σε στρατόπεδα των Ιωαννίνων, της Τρίπολης και του Εβρου.

Αφού ο αμέριμνος πρωθυπουργός κάνει ποδήλατο στο βουνό (ενώ η ζωή μας έγινε ποδήλατο), τότε το μόνο που μένει είναι ο λαός να «πάρει τα βουνά» κι ο Λουδοβικούλης ελικόπτερο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter