Οι Nightwish ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τις περιοδείες 

Οι Nightwish ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τις περιοδείες 

Η συναυλία στο Release Athens θα είναι μια από τις τελευταίες, μέχρι νεωτέρας 

Οποίος πρόλαβε τους Nightwish… είδε. Με μια ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους και των λογαριασμών τους στα social media, το φινλανδικό συγκρότημα ενημερώνει τους πολυπληθείς fans του ότι μετά τις προγραμματισμένες συναυλίες του Ιουνίου, μεταξύ των οποίων και η headline εμφάνισή τους στις 7 Ιουνίου στο Release Athens Festival, θα αποσυρθούν από τις περιοδείες, ενώ δεν πρόκειται να περιοδεύσουν για το επόμενο άλμπουμ τους, που όπως ανακοίνωσαν θα κυκλοφορήσει το 2024.

Η συναυλία της Αθήνας είναι η δεύτερη από τις επτά που απομένουν για να ολοκληρωθεί η «Human :ll: Nature – World Tour» των Nightwish και σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν και πότε θα ξαναβγούν στον δρόμο. Παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση να παγώσουν επ’ αόριστον τις ζωντανές εμφανίσεις δεν έχει καμία σχέση με την εγκυμοσύνη της τραγουδίστριας Floor Jansen, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε και το προσωπικό άλμπουμ της με τίτλο «Paragon».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Nightwish:

«Καθώς η περιοδεία “Human :ll: Nature – World Tour” πλησιάζει στο τέλος της, αισθανόμαστε ότι τώρα είναι η ώρα να σας ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας για την επόμενη φάση του ταξιδιού μας.

Μετά από τα προγραμματισμένα σόου για τον Ιούνιο του 2023, θα σταματήσουμε για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα τις ζωντανές εμφανίσεις και δεν θα κάνουμε περιοδεία για το επόμενο άλμπουμ.

Οι λόγοι για αυτήν την απόφαση είναι προσωπικοί, αλλά όλοι συμφωνούμε, πως αυτή η κίνηση είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και το μέλλον του συγκροτήματος. Να είστε βέβαιοι ότι μας αρέσει ακόμα να δουλεύουμε μαζί και αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη της Floor ή με άλλα μεμονωμένα πρότζεκτ.

Ωστόσο, ένα άλμπουμ με 12 νέα τραγούδια και τρία βίντεο θα κυκλοφορήσει το 2024! Το συγκρότημα είναι αισιόδοξο για αυτή τη νέα επερχόμενη μουσική περιπέτεια».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία δεδομένου ότι οι Nightwish διάγουν μια από τις καλύτερες περιόδους μιας συναρπαστικής, ταραχώδους αλλά πάνω απ’ όλα δημιουργικής πορείας που μετρά πάνω από 25 χρόνια (σχηματίστηκαν το 1996 και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1997) και 9 άλμπουμ, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο έπαιξαν ζωντανά το «The phantom of the opera» για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια.

Κάπως έτσι, η επερχόμενη εμφάνισή τους στο Release Athens -και τέταρτη συνολικά στη χώρα μας μετά από εκείνες του 2004, 2005 και 2008-, με special guests τους In Flames και τους Insomnium αποκτά χαρακτήρα… αποχαιρετισμού και μια τελευταία (;) ευκαιρία για όποιον δεν τους έχει ξαναδεί να το κάνει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter