Όσο τα κυβερνητικά Μέσα και η κυβέρνηση βυσσοδομούν εναντίον των νέων τόσο αυτοί οργανώνουν τον αγώνα τους διεκδικώντας το μερίδιο στη ζωή που τους αναλογεί.
Ο διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας Κώστας Παλούκης παρατηρεί ότι η επιλογή του γενικευμένου αυταρχισμού απέναντι στη νεολαία και κατ’ επέκταση την κοινωνία συνοδεύει αυτονόητα την έλλειψη σχεδίου για την πανδημία.
Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης σημειώνει ότι η απάντηση στην αγριότητα που εισπράττουν οι νέοι και γίνεται τηλεοπτική εικόνα συνοδευόµενη από απαξίωση και διαπόµπευση απαντούν με τον δικό τους πολιτισµό και τους δικούς τους κώδικες αλληλεγγύης.
Η Νατάσα Τσουκαλά, αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris-Saclay, εστιάζει στο σχήμα νόμος και τάξη για τη νεολαία, στην εργαλειοποίηση της πανδημίας και στις αντιδημοκρατικές πολιτικές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο Χαράλαμπος Κουρουνδής, δικηγόρος – διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ, γράφει για την αναγκαιότητα να συνδεθούν τα νεολαιίστικα κινήματα με τον κόσμο της εργασίας.
Γράφουν επίσης οι φοιτητές Κατερίνα Ζουμή, Μαρία-Άννα Μενύχτα, Τάσος Κοκκώνης, Αφροδίτη Καλέμη, Νικόλαος-Ερνέστο Κουτραφούρης, Παναγιώτης Καραμπάτσος, Δήμητρα Αναλυτή, Αναστασία-Ελευθερία Κολυβά και Ηλίας Λαχανάς.
Επιπλέον
Η Άντζυ Σαμίου μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τη ζωή της, την καριέρα της και τον τρόπο που συνειδητοποιήθηκε πολιτικά.
Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης μιλάει στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, μοιράζεται στιγμές από τη ζωή του και εξηγεί γιατί το όνομά του είναι Φένεκ και όχι Φενέκ.