Οι Need γιορτάζουν τα 10 χρόνια του «Orvam: A Song for Home» με μια συναυλία στο Κύτταρο

Οι Need γιορτάζουν τα 10 χρόνια του «Orvam: A Song for Home» με μια συναυλία στο Κύτταρο

Δυόμιση περίπου χρόνια μετά την τελευταία ζωντανή εμφάνισή τους οι Need επιστρέφουν στη σκηνή για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του «Orvam: A Song for Home», του πρώτου από τα τρία μέρη της τριλογίας που τους καθιέρωσε ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά progressive metal σχήματα (τα άλλα δύο είναι το «Hegaiamas: A Song for Freedom» του 2017 και το «Norchestrion: A Song for the End» του 2021) και που έβαλε τους Need στα σαλόνια της διεθνούς prog metal σκηνής.

Το «Orvam: A Song for Home» κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου 2014 και τα πέντε μέλη της μπάντας, που είναι μαζί από το 2013, μας προσκαλούν στο «Κύτταρο» στις 12 Νοεμβρίου 2024 καθώς οι Need αποφάσισαν να το γιορτάσουν όπως αξίζει σε αυτό το δίσκο. Αρχικά με την κυκλοφορία του άλμπουμ για πρώτη φορά σε διπλό βινύλιο μέσω της One Little Victory Records σε μια deluxe gatefold έκδοση και φυσικά με ένα ιδιαίτερο επετειακό live όπου ανάμεσα σε άλλα τραγούδια της δισκογραφίας τους θα παρουσιαστεί το «Orvam: A Song for Home» ζωντανά στην ολότητά του.

Πολλά πράγματα μπορούν να ειπωθούν για τη σημασία του «Orvam: A Song for Home» για τους Need αλλά και για την ελληνική prog metal σκηνή γενικότερα, αλλά μπορούμε να σταθούμε στο γεγονός ότι ήταν ο δίσκος που τους άνοιξε το δρόμο για την Αμερική και την εμφάνιση στο ιστορικό ProgPower USA festival στην Ατλάντα το 2014 όπου παρουσίασαν ολόκληρο το άμπουμ, εμφάνιση η οποία κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά σε live DVD (και πρόσφατα και σε cd ως μέρος της επανακυκλοφορίας του «Orvam» σε διπλό CD που περιλαμβάνει τη ζωντανή αυτή ηχογράφηση).

Δυόμιση χρόνια απουσίας από τη σκηνή είναι πολλά επομένως η 12η Νοεμβρίου αναμένεται να είναι μια βραδιά που θα θυμόμαστε όλοι για πολύ καιρό.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Corrupted Symmetry, ένα πενταμελές αθηναϊκό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2020 όταν μια παρέα φοιτητών αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για το progressive power metal, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από την πολυπλοκότητα των Dream Theater, τη μελωδικότητα των Fates Warning και τον λυρισμό των Conception, στο οποίο ενσωματώνουν την κλασικότητα των Iron Maiden, Judas Priest και Rising Force.


Τον Δεκέμβριο του 2023 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δείγμα γραφής με τίτλο «Demo» που περιλαμβάνει 8 δικές τους συνθέσεις και απέσπασε ενθαρρυντικές κριτικές. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2024 το «Demo» παρουσιάστηκε ολόκληρο ζωντανά στο An Club, ενώ την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024 οι Corrupted Symmetry θα είναι το opening act στην πολυαναμενόμενη συναυλιακή επιστροφή των Need, όπου θα παρουσιάσουν και νέο υλικό από το επερχόμενο EP τους.

Οι Corrupted Symmetry αποτελούνται από τους:

Φραγκίσκος Παπαϊωάννου – κιθάρα
Χρήστος Μπογιάκης – φωνητικά
Κώστας Τζαννής – πλήκτρα
Γιώργος Παπαχριστόπουλος – μπάσο
Χρήστος Πούλλος – ντραμς

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και η προπώληση ξεκίνησε ήδη μέσω του more.com


INFO
Τρίτη 12/11, Αχαρνών και Ηπείρου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter