Οι μετρήσεις της συνέντευξης Τσίπρα στο MEGA και οι δημοσκοπήσεις προκαλούν τρόμο στο Μαξίμου

Οι μετρήσεις της συνέντευξης Τσίπρα στο MEGA και οι δημοσκοπήσεις προκαλούν τρόμο στο Μαξίμου
Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο δελτίο ειδήσεων του Mega τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη. Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/EUROKINISSI)
Κανένας δεν πίστευε στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στο MEGA και στους Ράνια Τζίμα και Γιάννη Πρετεντέρη μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των τεμπών θα προκαλούσε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να ξεπεράσει σε διάρκεια τη μισή ώρα φτάνοντας τα 48 λεπτά αλλά και να σπάσει τα ρεκόρ τηλεθέασης για πολιτικό αρχηγό.
Συγκεκριμένα, για τα 48 λεπτά της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, ο μέσος όρος τηλεθέασης διαμορφώθηκε στο 15,5% ενώ σε ορισμένα σημεία έφτασε ακόμη και το 17%. Σε απόλυτα νούμερα, τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. παρακολούθησαν 637.189 τηλεθεατές, ενώ σε αυτά δεν αθροίζονται οι προβολές από το youtube που έφτασαν τις 95.000 το πρώτο 24ωρο αλλά και οι 100.000 προβολές μέσα από τη προσωπική του σελίδα στο Facebook. Όπως είναι λογικό, το δελτίο του MEGA κατέγραψε πρωτιά στα δελτία ειδήσεων, ενώ, να σημειωθεί ότι πρώτο αναδείχθηκε και σε ό,τι αφορά στο δυναμικό κοινό.
Όμως, τα ευχάριστα νέα για την Κουμουνδούρου δεν εξαντλούνται στην απήχηση που είχε η συνέντευξη Τσίπρα στο MEGA. Eρχονται να προστεθούν επίσης και οι δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις της MRB και της Prorata που κατέγραψαν μεγάλο κλείσιμο της ψαλίδας και δημοσκοπικό ντέρμπι, με τη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων να πέφτει κάτω από 3%, στα όρια του στατιστικού λάθους.
Να σημειωθεί επίσης, ότι τα δεδομένα των δημοσκοπικών μετρήσεων αλλά και οι μετρήσεις της συνέντευξης Τσίπρα στο MEGA, δεν διαβάζονται αποσπασματικά, αλλά ως κομμάτια που συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα για το πώς γίνεται κοινωνικά αντιληπτή η στάση και η πολιτική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. μια ανάσα πριν τις εθνικές εκλογές.
Βάση των δημοσκοπήσεων και των μετρήσεων της συνέντευξης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εύλογα διαπιστώνει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει δυναμικά στα ραντάρ της κοινωνίας, για λόγους, όμως, εντελώς διαφορετικούς από τη Νέα Δημοκρατία.

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών να κρυφτούν πίσω από τον «σταθμάρχη» και το επιχείρημα περί «διαχρονικών ευθυνών» φαίνεται ότι όχι μόνο δεν απέδωσε «καρπούς» αλλά όξυνε το κύμα της δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να εκφράζεται κοινωνικά, μέσα από συνεχόμενες και μεγαλειώδης κινητοποιήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά, τα δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ παρά και την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και μερίδας των συστημικών ΜΜΕ, να τον συμπαρασύρουν στη δημοσκοπική και πολιτική καθίζηση που σημειώνει η Ν.Δ. και να του καταλογίσουν ευθύνες που δεν του αναλογούν, ομολογούν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Πλέον, με ασφάλεια διαπιστώνει κανείς ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στα «κοινωνικά ραντάρ» ως υποψήφια πολιτική δύναμη που θα κληθεί να δώσει διέξοδο στη γενικευμένη κοινωνική ανασφάλεια που εύστοχα συμπυκνώθηκε στο σύνθημα «πάμε και όπου βγει».

Η επιλογή της Κουμουνδούρου να διατηρήσει μια στάση υπευθυνότητας, κοινωνικής ενσυναίσθησης, υιοθετώντας έναν τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό λόγο που εκφράστηκε σε ήπιους τόνους και μακριά από ακρότητες και πολιτικούς βερμπαλισμούς, φαίνεται ότι αξιολογείται θετικά από την κοινωνία.

Λογικό και επόμενο λοιπόν να είναι ευχάριστο το κλίμα στη Κουμουνδούρου μετά και τις μετρήσεις που επιβεβαιώνουν ότι μεγάλες μερίδες της κοινωνίας στρέφουν με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή το βλέμμα τους στις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και τα όσα είπε ο Πρόεδρός του στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών και αφότου έκλεισε και ο κύκλος των τραγικών κηδειών.

 

Διαβάστε επίσης

Πανικός στο Μαξίμου μετά τη συνέντευξη Τσίπρα – Ούτε λέξη για Ντογιάκο και ευθύνες Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ στη θέση του Ισίδωρου Ντογιάκου θα είχα παραιτηθεί (Video)

Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός που… «δεν γνώριζε τίποτα»

Documento Newsletter