Οι Massive Attack κατήγγειλαν τη βιομηχανία του πολέμου αφιερώνοντας τη συναυλία τους στην Παλαιστίνη (Video)

Οι Massive Attack κατήγγειλαν τη βιομηχανία του πολέμου αφιερώνοντας τη συναυλία τους στην Παλαιστίνη (Video)
(Twitter)

Οι Massive Attack δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το συγκρότημα από το Μπρίστολ έχει το δικό του τρόπο να ξεσηκώνει το κοινό από το 1988 που ιδρύθηκαν.

Μετά από 14 χρόνια οι Massive Attack επισκέφτηκαν την χώρα μας δίνοντας μια συναυλία την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, στα πλαίσια του  Release Athens Festival.

Η χθεσινή βραδιά όμως δεν θα μείνει στην ιστορία μόνο για το εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show που πρόσφεραν ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Τους Massive Attack δεν τους αγαπάμε μόνο επειδή μας έμαθαν να ακούμε μπάσο από την αρχή ούτε για τις μελαγχολικές τους ιστορίες. Τα τρομερά παιδιά της βρετανικής μουσικής σκηνής έχουν επιλέξει να στέκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας με την καθαρή πολιτική τους στάση.

Όπως τον περασμένο Μάιο –μαζί και με άλλους καλλιτέχνες- ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους στο βρετανικό μουσικό φεστιβάλ Great Escape σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χορηγό της εκδήλωσης, την τράπεζα Barclays Bank, λόγω των επενδύσεών της σε εταιρείες όπλων που προμηθεύουν το Ισραήλ, έτσι και εχθές, στο Release Athens Festival αφιέρωσαν την εμφάνισή τους στον Παλαιστινιακό λαό μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα οικουμενικό political statement.

Συγκεκριμένα, σε μια τεράστια οθόνη προβλήθηκε ένα μήνυμα συμπαράστασης στον λαό της Παλαιστίνης μιλώντας για τον διωγμό που έχουν υποστεί από το Ισραήλ από το 1947 με τη στήριξη και του ΟΗΕ.

Στα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αναφορά έγινε και στα χρήματα που η ΗΠΑ έχουν δώσει στο Ισραήλ και τους εμπόρους όπλων.

Ένα τεράστιο κατηγορώ στη βιομηχανία του πολέμου και σε όσους ευθύνονται για το έγκλημα που συντελείται εδώ και πολλά χρόνια στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter