Οι «κυνηγοί παιδόφιλων» στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ – Έρευνα για βίντεο με ξυλοδαρμούς στα social media

Ανοίγει η έρευνα για τους «κυνηγούς παιδόφιλων», έπειτα από βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media τα οποία δείχνουν ομάδες ατόμων να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους.

Οι ομάδες αυτές συγκροτούνται από πρόσωπα τα οποία διενεργούν αυτόκλητα σχετικές έρευνες στο διαδίκτυο, ενώ δέχονται και σχετικές καταγγελίες που τους καλούν να δράσουν. Μάλιστα, τα βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν επιθέσεις και ξυλοδαρμούς εναντίον άλλων ατόμων.

Δημιουργώντας fake προφίλ και παριστάνοντας ανήλικα κορίτσια σε εφαρμογές, επιχειρούν να στήσουν «παγίδες» σε όσους επιχειρούν να προσεγγίσουν ανήλικους. Έπειτα, κλείνουν ραντεβού μαζί τους και όταν εμφανίζονται προχωρούν στον ξυλοδαρμό τους, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται χαρακτηριστικά δύο αναρτήσεις στις οποίες εμφανίζονται οι «κυνηγοί παιδόφιλων» να ξυλοκοπούν 42χρονο έχοντας κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και σχετικά με μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο 42χρονος πιθανότατα με το fake προφίλ που είχαν δημιουργήσει μέλη των «κυνηγών».






Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: «Παράθυρο» στη διπλωματία μέσω Κατάρ για τη Γάζα – Αδιάκοπο το ισραηλινό σφυροκόπημα στον Λίβανο

Σκάνδαλο Novartis: Με 57 λέξεις Φλωρίδη στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αποκαλύπτονται οι προστατευόμενοι μάρτυρες

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Ετικέτες