Έντονη συζήτηση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αρκετοί εντός της ΝΔ αναρωτιούνται γιατί ο πρωθυπουργός δεν περίμενε μέχρι τη ΔΕΘ, από τη στιγμή που τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Η πραγματικότητα είναι ότι πίσω από τις κινήσεις απελπισίας του Μαξίμου, βρίσκονται οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έχει ο πρωθυπουργός στα χέρια του, οι οποίες δείχνουν ότι εάν η κυβέρνηση δεν ανακάμψει τους επόμενους μήνες, τότε θα σταθεροποιηθούν τα πολύ χαμηλά ποσοστά των τελευταίων μηνών. Για αυτό και είδαμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει ακόμη μία επική «κυβίστηση», καθώς όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για «ματωμένα πλεονάσματα», ενώ τώρα κάνει λόγο για «υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας».
Σενάρια εκλογών
Επίσης, στα γαλάζια πηγαδάκια συζητιέται πολύ έντονα το σενάριο των προώρων εκλογών, κάτι που όμως θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από τα δημοσκοπικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στη ερχόμενη ΔΕΘ, που είναι σταθμός για την κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας επικρατεί αναβρασμός, καθώς ο φόβος της μη επανεκλογής ανησυχεί τους βουλευτές. Για αυτό και θα δούμε και νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου.
Τέλος, στο Μαξίμου επενδύουν στο δίπολο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, διότι θέλουν να πάνε στις επόμενες εκλογές με το δίλημμα «σταθερότητα ή χάος».
Διαβάστε επίσης
Πάπας Φραγκίσκος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του – Χιλιάδες πιστοί αναμένονται στο Βατικανό (LIVE)
Η Βόζεμπεργκ απορεί γιατί ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους (Video)