Οι κοπανατζήδες Ευρωβουλευτές από μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη διακίνηση των ιδεών στο διαδίκτυο

Οι κοπανατζήδες Ευρωβουλευτές από μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη διακίνηση των ιδεών στο διαδίκτυο

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές λειτούργησαν σαν τους κοπανατζήδες έφηβους του γυμνασίου που είναι δίπλα από το σπίτι μου, και τώρα με τις ανοιξιάτικες «φουσκοδεντριές» προτιμούν μια βόλτα στην παραλία από την παράδοση κάποιου βαρετού μαθήματος.

Αναφέρομαι στους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Κούλογλου, Κούνεβα, Παπαδημούλη), της ΝΔ (Κύρτσου, Βόζενμπεργκ, Ζαγοράκη), της ΕΛΙΑΣ (Καϊλή) , του ΚΚΕ (Ζαριανόπουλου) και του ανέξαρτητου Μαριά.

Σε μια πολύ κρίσιμη ψηφοφορία, όπως η χθεσινή στο Ευρωκοινοβούλιο για τα πνευματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στο ίντερνετ οι παραπάνω Έλληνες ευρωβουλευτές επέλεξαν να την κοπανήσουν.

Δεν έχει σημασία τι θα ψήφιζαν. Ή μάλλον έχει. Για όσους είχαν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν έναν νόμο που σταδιακά θα μειώσει τις ελευθερίες της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών, πληροφοριών κλπ. Η Μαρία Σπυράκη ας πούμε ήταν εκεί και ψήφισε αυτό που πίστευε. Όπως και ο Κύρκος και ο Γραμματικάκης (Ποτάμι). Μαγκιά τους που ψήφισαν υπέρ. Ήταν όμως εκεί. (και φυσικά όπως όλοι μας κρίνονται και θα κριθούν πολιτικά). Για την ιστορία ήταν εκεί και ψήφισαν «παρών» ο Ανδρουλάκης(ΕΛΙΑ) και ο Παπαδάκης (ΚΚΕ) Είναι κατάπτυστη και ανεύθυνη αυτή η συμπεριφορά των πιο καλοπληρωμένων δημοσίων προσώπων – γιατί στην εποχή μας όλα παίζουν το ρόλο τους.

Κράζουμε και δικαίως τα άδεια έδρανα της Ελληνικής Βουλής, όταν γίνονται συνεδριάσεις για σοβαρά θέματα. Δεν γίνεται να μένουν στο απυρόβλητο οι εκπρόσωποί μας στην Ευρωβουλή.

Ναι κάποιος μπορεί να είχε ένα προσωπικό πρόβλημα, όπως μπορεί να συμβεί στον καθένα μας μια τυχαία μέρα.

Αλλά όλοι μαζί;

Δεν ξέρω και τον καιρό στας Βρυξέλλας για να το ρίξω στο καλαμπούρι ότι πήγαν για ούζα ή για ό,τι άλλο πίνουν όταν κάθονται στον ήλιο (μια στις τόσες) οι εν Βρυξέλλαις κοπανατζήδες!

Και το χειρότερο: Οι περισσότεροι των κοπανατζήδων βομβαρδίζουν τα media με τις αναρτήσεις τους στα social media για να κάνουν το κομμάτι τους ή για να ενημερώσουν για όντως σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις στα ευρωόργανα – ως οφείλουν δηλαδή.

Τώρα; Μήπως αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη και να απολογηθούν για την ομαδική κοπάνα τους;

‘Η τελικά δεν τους καίγεται καρφί ούτε για την Ευρώπη, ούτε για τους Έλληνες που τους έστειλαν εκεί να τους εκπροσωπήσουν;

Διαβάστε ακόμη: Τι περιλαμβάνουν τα άρθρα 11 και 13 του νέου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Documento Newsletter