Τις καθυστερήσεις των δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, τις οποίες επανειλημμένως έχει καταδείξει το Documento, επιβεβαιώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΠΑΜ και του Πέτρου Κουσουλού. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο Λιγνάδης έκανε format στον υπολογιστή του, δηλαδή διέγραψε όλο το περιεχόμενό του. Όπως προκύπτει από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που παραδόθηκε από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη 19η τακτική ανακρίτρια Παρασκευή Μπότση, η οποία διενεργεί την έρευνα για τους βιασμούς, ο Λιγνάδης ή κάποιο τρίτο πρόσωπο «καθάρισε» πλήρως το λαπτοπ, σβήνοντας ενεχοποιητικά στοιχεία που πιθανώς υπήρχαν. Ως αποτέλεσμα, όταν οι αρχές κατέσχεσαν το λαπτοπ του έναν μήνα μετά, δηλαδή στις 3 Μαρτίου, δεν βρήκαν απολύτως τίποτα.
Από την επίσημη πραγματογνωμοσύνη, στοιχεία της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα ΜΠΑΜ προκύπτει ότι οι αρχές δεν κατάφεραν να ανακτήσουν υλικό το οποίο ενδεχομένως είχε σβηστεί από τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του Λιγνάδη, καθώς και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η άρση του απορρήτου σε ειδικές εφαρμογές όπως το Facebook, που καταγγέλλουν μάρτυρες και θύματα ότι χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος προκειμένου να «κλείνει» ραντεβού με εφήμερους εραστές, μεταξύ των οποίων και ανηλίκους.
Σημειωτέον ότι, την περίοδο που φαίνεται να σβήστηκαν τα πάντα από τον υπολογιστή του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο Λιγνάδης φωτογραφιζόταν ήδη ως εμπλεκόμενος σε υποθέσεις βιασμών, ενώ μόλις τέσσερις μετά, δηλαδή στις 6 του ίδιου μήνα, δημοσιοποιήθηκε από το 2020mag.gr η συνέντευξη του Νίκου Σ. ο οποίος δεν κατονόμαζε αλλά φωτογράφιζε τον Λιγνάδη ως τον άνθρωπο που τον είχε βιάσει. Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία σβήστηκαν κατά την πραγματογνωμοσύνη, τα στοιχεία από τον υπολογιστή του Λιγνάδη, η Έλενα Ακρίτα γνωστοποιούσε ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, είχε ζητήσει την παραίτηση του Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.
Ένα ακόμη παράδοξο γεγονός, το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές είναι ότι πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Λιγνάδη, έντεκα ημέρες μετά τη σύλληψή του. Σε κάθε περίπτωση, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα ΜΠΑΜ, από το «σάρωμα» του κινητού και του υλικού (USB, εξωτερικών σκληρών και CD που κατασχέθηκαν) βρέθηκαν ορισμένες συνομιλίες στην ξεπερασμένη εφαρμογή ΜSN που χρησιμοποιούσε ο Λιγνάδης το 2011. Στην έκθεση κατάσχεσης καταγράφονται συνολικά 110 σελίδες συνομιλιών του ηθοποιού με άνδρες και γυναίκες, μερικές από τις οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον περισσότερο δημοσιογραφικό και λιγότερο ποινικό. Στις περισσότερες συνομιλίες ο ηθοποιός εμφανίζεται να συνομιλεί με άνδρες, η ηλικία των οποίων πάντως δεν μπορεί να προσδιοριστεί, ανταλλάσσοντας μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου ή κλείνοντας ραντεβού.
Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή whatsapp, την οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο ηθοποιός, είναι εντυπωσιακό ότι υπάρχουν συνομιλίες από το 2019, κυρίως με αλλοδαπούς άνδρες με τους οποίους εμφανίζεται να κλείνει ραντεβού με σκοπό την ερωτική συνεύρεση. Σε έναν σκληρό δίσκο (Kingston) βρέθηκε υλικό σκληρής πορνογραφίας και συγκεκριμένα δύο βίντεο (μοιάζουν να είναι ερασιτεχνικά), στο ένα εκ των οποίων καταγράφεται η ερωτική συνεύρεση ανδρών (δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους) με βοηθήματα σιδερένια αντικείμενα τα οποία διεισδύουν στο σώμα τους.
Παράλληλα βρέθηκαν και γυμνές φωτογραφίες τριών ανδρών, ενός νεαρού αγοριού (εκτιμάται ότι είναι ανήλικο) καθώς και μίας γυμνής κοπέλας σε παραλία. Πάντως, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ του ο Πέτρος Κουσουλός, μέχρι σήμερα οι αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε αίτημα προς τις αρχές ξένων χωρών προκειμένου να ανοίξουν εφαρμογές όπως το messenger, παρότι έχουν υποβληθεί συγκεκριμένα αιτήματα από τους δικηγόρους των θυμάτων.