Οι ισχυρισμοί Στουρνάρα στον εισαγγελέα για τη συνομιλία με Πολάκη

Οι ισχυρισμοί Στουρνάρα στον εισαγγελέα για τη συνομιλία με Πολάκη

Τον ισχυρισμό ότι εάν η συνομιλία τους δεν είχε καταγραφεί δεν θα μπορούσε ο συνομιλητής του, Παύλος Πολάκης, να την… θυμάται από μνήμης ώστε να την μεταφέρει τόσο πιστά επικαλέστηκε ενώπιον του εισαγγελέα που διενεργεί σχετική έρευνα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διερευνηθεί αν έγινε καταγραφή της συνομιλίας από τον κ. Πολάκη χωρίς τη συναίνεση του κ. Στουρνάρα και στη συνέχεια -αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο – να εξεταστεί το πώς έγινε η διαρροή της στο Documentonews που αποκάλυψε μέρος του περιεχομένου της και αφορούσε στην συμπεριφορά του κεντρικού τραπεζίτη σε σχέση με την καθόλα νόμιμη όπως αποδείχτηκε δανειοδότηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, από την Τράπεζα Αττικής.

Τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, όχι για την ουσία, δηλαδή για το περιεχόμενο της συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα, αλλά για το πως αυτή δημοσιοποιήθηκε, λες και είναι πρωτοφανές να αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα τι ειπώθηκε μεταξύ δύο θεσμικών παραγόντων για θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα και παρά μάλιστα τις διευκρινίσεις του ίδιου του κ. Πολάκη, από το βήμα της Βουλής, ότι δεν υπήρξε καταγραφή.

Σήμερα λοιπόν που εξετάστηκε ο κ. Στουρνάρας, υποστήριξε ότι κατά τον ίδιο υπήρξε παράνομη καταγραφή, καθώς δεν είχε συναινέσει σε κάτι τέτοιο, και μεταξύ των επιχειρημάτων που επικαλέστηκε ήταν ακόμα ότι ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει, ότι η μεταφορά της συζήτησης τους έγινε με απόλυτη πιστότητα ενώ αν δεν ήθελε να τον καταγράψει θα τον καλούσε στο τριψήφιο νούμερο. 

Διαβάστε ακόμη: Το Documento, ο Πολάκης, ο Στουρνάρας, τα παπαγαλάκια και άλλα εξωτικά πτηνά

Ο πονηρίδης κύριος Στουρνάρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter