Οι Γερμανοί είναι φίλοι του!

Οι Γερμανοί είναι φίλοι του!

Ο Μητσοτάκης απεχθάνεται τον «λαϊκισμό». Αλλά κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, ειδικά εάν είσαι προσδεδεμένος στο γερμανικό άρμα. Ετσι, η… «Bild» δεν είναι λαϊκιστική κι όταν του σφυρίζουν τρέχει!

Τι λέει λοιπόν; Πρώτα πρώτα δεσμεύεται ότι θα υπάρξει άρση περιορισμών κυκλοφορίας, μουσική και ό,τι άλλο επιθυμούν οι Γερμανοί τουρίστες! Με τα δικά του λόγια: «Η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν έρθουν οι τουρίστες».

Βέβαια, για ξεκάρφωμα, λέει ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι επιστήμονες. Αλλά δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες θα αποφασίσουν ό,τι έχει πει αυτός. Οπότε, τελικά, καμιά σημασία δεν έχει τι ΘΑ αποφασίσουν οι επιστήμονες, σημασία έχει τι λέει αυτός τώρα στην «Bild». Γιατί η Siemens, συγγνώμη, η «Bild», είναι γερμανική και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Και οι φίλοι μας μπορούν να μας ρωτάνε πότε περιμένουμε «ανοσία της αγέλης» ενώ αγνοούν (και δεν ρωτάνε) πότε περιμένουν ανοσία της αγέλης στη χώρα τους. Και ο επικεφαλής του «επιτελικού κράτους», τρομάρα του, μπορεί να απαντάει «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι» ενώ οι ειδικοί, οι οποίοι μιλούν για κάποιο «ανάχωμα» το καλοκαίρι, βλέπουν… φως από φθινόπωρο, «εάν πειστούν και οι δύσπιστοι να εμβολιαστούν».

Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες στις… εξωραϊστικές συνεντεύξεις! Σημασία δεν έχουν τα στοιχεία και οι ειδικοί αλλά η… καλλιγραφία της προσχεδιασμένης αφήγησης. Γιατί τελικά ο Μητσοτάκης –πέρα και πάνω από όλα– είναι ένας… ρόλος! Γι’ αυτό μπορεί να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «σε καμία περίπτωση» μνημόνιο, επειδή «οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε είναι αλλαγές που θέλουμε εμείς να κάνουμε». Το πρόβλημα όμως είναι ότι (και) αυτό είναι… μνημόνιο: η απαίτηση των δανειστών, των «θεσμών» ή όπως διάολο κατά καιρούς ονομάζονται να «ενστερνιζόμαστε» τις αλλαγές που αποφάσισαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter