Οι Fu Manchu για μια συναυλία στην Αθήνα με support τους Khirki

Οι Fu Manchu για μια συναυλία στην Αθήνα με support τους Khirki

Οι θρυλικοί Fu Manchu θα εμφανιστούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο Gagarin 205.

Έπρεπε να περάσουν 22 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε τους Fu Manchu σε κλειστό χώρο στην Ελλάδα (στο ιστορικό ΡΟΔΟΝ, τον Απρίλιο του 2002) μέχρι να ξαναδούμε το θρυλικό stoner κουαρτέτο από την Νότια Καλιφόρνια σε ένα δικό τους live στη χώρα μας. Με όνομα βαρύ σαν ιστορία οι θρυλικοί Fu Manchu θα επισκεφτούν ξανά τη χώρα μας στις 10 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της περιοδείας που θα ακολουθήσει την κυκλοφορία του επερχόμενου άλμπουμ τους με τίτλο «The Return Of Tomorrow».

Ο 13ος δίσκος των Fu Manchu έρχεται 6 χρόνια μετά το φοβερό «Clone Of The Universe», το οποίο έγινε από τα αγαπημένα άλμπουμ των οπαδών τους, κάτι που αποτυπώθηκε και στην εκπληκτική εμφάνισή τους το 2019 στην Πλατεία Νερού, όπου αν και δεν ήταν headliners κατόρθωσαν να διαλύσουν τα πάντα επί σκηνής, στέλνοντας τον κοινό στο διάστημα με την απόδοσή τους!

Σχηματίστηκαν το 1985, ως hardcore punk συγκρότημα ονόματι Virulence και κυκλοφορώντας το μοναδικό τους δίσκο «If This Isn’t A Dream» το 1988, με μία πληθώρα αλλαγών στο συγκρότημα. Τραγουδιστής ήταν ο Ken Pucci, κιθαρίστας ο Scott Hill, μπασίστας ο Mark Abshire και drummer ο Ruben Romano.

Το 1990 το όνομά τους αλλάζει στο σημερινό Fu Manchu και τέσσερα χρόνια μετά έρχεται η ώρα του πρώτου τους δίσκου με τίτλο «No One Rides For Free» το 1994, το οποίο σημαδιακά φέτος θα κλείσει την 30ή του επέτειο.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και τα δυο επόμενα albums τους, παρά τις αλλαγές στο line-up («Daredevil», 1995 και «In Search Of…», 1996), προετοιμάζουν το έδαφος για το μεγάλο μπαμ που θα κάνει το συγκρότημα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, με δυο άλμπουμ κολλητά, τα οποία ακόμα και σήμερα θεωρούνται το σημείο αναφοράς της καριέρας τους. Ο λόγος για τα «The Action Is Go» (1998) και «Godzilla’s/Eatin’ Dust» (1999) και εκεί αναγνωρίζονται πλέον κι από τους πιο δύσπιστους ως μία από τις κορυφαίες μπάντες του heavy ήχου, ιδιαίτερα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με το δεύτερο να είναι και το άλμπουμ στο πλαίσιο της προώθησης του οποίου οι Fu Manchu έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια συναυλία στο κλαμπ Σφεντόντα, τον Οκτώβριο του 1999.

Στα χρόνια 25 που μεσολάβησαν από τότε μέχρι σήμερα η μπάντα δε σταματάει να κυκλοφορεί σπουδαία άλμπουμ, ενώ σημείο αναφοράς για τους ίδιους αποτελεί η συμμετοχή του τεράστιου Alex Lifeson των Rush στο τραγούδι Il Mostro Atomico που περιλαμβάνεται στο «Clone of the Universe» του 2018, με τον Καναδό κιθαρίστα να δηλώνει μάλιστα ενθουσιασμένος από το όλο εγχείρημα που ήταν μια πρόκληση για τον ίδιο.

To Hands Of The Zodiac είναι το νέο κομμάτι που μας έχουν χαρίσει ως δείγμα πρόσφατα από το επερχόμενο album τους, κάνοντάς μας να αδημονούμε διπλά, τόσο για το δίσκο όσο και για την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο στο Gagarin, με τα early bird εισιτήρια των 29 ευρώ να έχουν κάνει ήδη φτερά. Η προπώληση συνεχίζεται προς 35 ευρώ μέσω του more.com

Τη συναυλία των Fu Manchu θα ανοίξουν οι Khirki (Κίρκη), το μουσικό τρίο από την Αθήνα που ισορροπεί ανάμεσα στο rock ‘n’ roll και την παραδοσιακή μουσική. Η μπάντα αντλεί το όνομά της από τη γνωστή μάγισσα της μυθολογίας που μετέτρεψε το πλήρωμα του Οδυσσέα σε ζώα σερβίροντάς τους το μαγικό της κρασί. Αντίστοιχα το συγκρότημα, αφότου μάζεψε καρπούς από τη metal/rock κουλτούρα (Kvelertak, Mastodon, Tool, κλπ.) και επηρεάστηκε βαθιά από τα ντουμάνια της Ανατολής και των Βαλκανίων, δημιούργησε το δικό του μαγικό «ζωμό», διατηρώντας άθικτο και ανόθευτο το heavy χαρακτήρα του.

Το 2021 οι Khirki κυκλοφόρησαν το πρώτο full-length άλμπουμ με τίτλο «ΚΤΗΝΩΔΙΑ» το οποίο ενθουσίασε τη μέταλ κοινότητα και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο. Φέτος επανήλθαν με τη νέα τους κυκλοφορία «ΚΥΚΕΩΝΑΣ» και την παρουσιάζουν ζωντανά σε εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η sold out ζωντανή παρουσίασή του πριν από λίγες μέρες στο κλαμπ Αν μνημονεύεται ακόμα από όσους έδωσαν το παρών.

INFO
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, Gagarin205, Λιοσίων 205 – Αθήνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter