Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί πανηγυρίζουν για την νίκη των Αυστριακών επιγόνων των SS

Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί πανηγυρίζουν για την νίκη των Αυστριακών επιγόνων των SS
Ένας άνδρας κρατάει ένα πανό που γράφει: «Έξω οι Ναζί από το Κοινοβούλιο», καθώς παρακολουθεί μια αντιδεξιά διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής συγκέντρωσης του Χέρμπερτ Κικλ, ηγέτη του Κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας, που πραγματοποιήθηκε έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, στη Βιέννη της Αυστρίας, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, ενόψει των εθνικών εκλογών της χώρας που θα διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου. (AP Photo/Andreea Alexandru)

«Ιδιαίτερη» ημέρα για τους ακροδεξιούς της Ευρώπης αφού το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων επικράτησε στις αυστριακές εθνικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης: Αυστρία: Οι ακροδεξιοί του FPÖ με ρίζες στα SS πρώτοι στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία

Από τη Μαρίν Λεπέν μέχρι τον Ματέο Σαλβίνι και τον Γκεερτ Βίλντερς, οι πολιτικοί της Ευρώπης που εκφράζουν το ακραίο δεξιό πολιτικό φάσμα, πανηγυρίζουν μετά τη νίκη του αντιμεταναστευτικού, φιλικού προς τη Ρωσία Αυστριακού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ).

Ο Γκεερτ Βίλντερς, επικεφαλής του Κόμματος για την Ελευθερία στην Ολλανδία, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Νικάμε! Οι καιροί αλλάζουν! Ταυτότητα, κυριαρχία, ελευθερία και όχι άλλη παράνομη μετανάστευση/άσυλο είναι αυτό που επιθυμούν δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι!»

 

Οι Γάλλοι σύμμαχοι του Χέρμπερτ Κικλ Κικλ, ο Εθνικός Συναγερμός, ήταν επίσης ενθουσιασμένοι. Η επικεφαλής του κόμματος Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι είναι «ενθουσιασμένη» με τη νίκη του FPÖ, η οποία «επιβεβαιώνει τον θρίαμβο του λαού».

«Είμαστε ευτυχείς για τη νίκη στις αυστριακές βουλευτικές εκλογές του FPÖ, του συμμάχου μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μετά τις ιταλικές, ολλανδικές και γαλλικές εκλογές, αυτό το κύμα υποστήριξης της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων, της διαφύλαξης των ταυτοτήτων και της αναβίωσης της κυριαρχίας επιβεβαιώνει το θρίαμβο των λαών παντού», έγραψε στο «Χ».

 

Ο ηγέτης της Λέγκας της Ιταλίας, αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, έκανε λόγο για «μια ιστορική ημέρα στο όνομα της αλλαγής».

«Σε όσους μιλούν για «ακροδεξιά», σας υπενθυμίζουμε ότι στη Βιέννη το μόνο ακραίο είναι η επιθυμία για αλλαγή που επαναφέρει στο επίκεντρο τις αξίες της εργασίας, της οικογένειας και της ασφάλειας», πρόσθεσε ο Σαλβίνι.

 

Το FPÖ, το οποίο ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 από πρώην μέλη των SS και άλλους βετεράνους των ναζί, κατέβηκε με μια πλατφόρμα κατά των αλλοδαπών, υποσχόμενο να ανεγείρει ένα «Φρούριο Αυστρία» για να κρατήσει μακριά τους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης: Αυστρία: Ένα βήμα πριν την εξουσία το ακροδεξιό FPÖ με ρίζες στα SS του Χίμλερ!

Και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνεχάρη τον ηγέτη του FPÖ για την «ιστορική νίκη» του, κάνοντας λόγο για «άλλη μια νίκη των Πατριωτών», αναφερόμενος στη νέα σκληροδεξιά ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

«Καλά λόγια» ακούστηκαν και από έναν ακόμα πολιτικό στη γειτονική χώρα της Αυστρίας, την Τσεχική Δημοκρατία: «Ο Βίκτορ Όρμπαν είχε δίκιο να επισημάνει ότι οι Πατριώτες για την Ευρώπη δυναμώνουν μέρα με τη μέρα», έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις στο συγχαρητήριο μήνυμά του.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μπάιντεν συντονίζεται με το Ισραήλ για το ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στο προσκήνιο με τα… απομνημονεύματά του και προκαλεί

Λίβανος: Κύμα προσφύγων μετά την ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 100.000 διέφυγαν στη Συρία

Αυστρία: Οι ακροδεξιοί του FPÖ με ρίζες στα SS πρώτοι στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία

Γαλλία: Σε δίκη η Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Η Βρετανία κλείνει και τον τελευταίο σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει μισό δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν προκαλώντας την Κίνα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter