Οι «επιδόσεις» Μητσοτάκη που κρύβουν

Οι «επιδόσεις» Μητσοτάκη που κρύβουν

Οι αποκαλύψεις για την ελληνική οικονομία και τις οικονομικές επιδόσεις της διακυβέρνησης επί Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναγκαστούν να γίνουν από τα πετσωμένα ΜΜΕ, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μηχανισμό προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, κάτω από το βάρος της φτωχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού, μετά τις εκλογές.

Αλλά τότε αν επαναληφθούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου και των μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεων θα είναι πολύ αργά.

Γιατί η αλματώδης αύξηση του δημόσιου, κρατικού και ιδιωτικού χρέους σε συνάρτηση με συνεχή άνοδο των επιτοκίων θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση και τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις κράτους και νοικοκυριών.

Οι αριθμοί που επιμελώς κρύβονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και από το σύνολο σχεδόν του Τύπου είναι καταλυτικά.

Η ελληνική οικονομία για να ξαναπιάσει το ΑΕΠ του 2019, της χρονιάς που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές, χρειάστηκε να ξοδευτούν €55 δις. με το έλλειμμα των τρεχουσών συναλλαγών να αυξάνεται κατά 60%. Δεν μπορεί κανείς που έχει γνώση στοιχειώδους αριθμητικής να επαίρεται για αυτό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως πανηγυρίζει.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιμελώς κρύψει ότι ο ΟΔΔΗΧ μέχρι το τέλος της προηγούμενης χρονιάς έχει σηκώσει από την ΤτΕ διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Ασφαλιστικά Ταμεία και άλλα) ύψους €46,7 δις. Τα χρωστάει αλλά αυτά τα ποσά δεν προσμετρούνται στο χρέος. Και το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο και τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων είναι στον αέρα.

Με την Ελλάδα να είναι Τρίτη χειρότερη στην ΕΕ στο κατά κεφαλήν εισόδημα και στην ενεργειακή φτώχεια, με την κυβερνητική αποτελεσματικότητα στην 55 θέση σε 66 χώρες και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το χειρότερο ως προς ΑΕΠ στην αναπτυγμένη αλλά και στην αναπτυσσόμενη Ευρώπη, η επόμενη ημέρα των εκλογών αν σχηματίσει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα είναι ένας γολγοθάς για τα ελληνικά νοικοκυριά που μπροστά του τα μνημόνια του 2010 θα είναι περίπατος σε ολάνθιστο κήπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter