Οι εκλογικοί σχεδιασμοί Ανδρουλάκη δεν μπορούν να περιμένουν

Οι εκλογικοί σχεδιασμοί Ανδρουλάκη δεν μπορούν να περιμένουν

Σε πιο έντονους ρυθμούς, τουλάχιστον οργανωτικά, αρχίζει να κινείται η Χαριλάου Τρικούπη, και με εκλογική στόχευση. Εντείνονται οι σχεδιασμοί για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με πρόσωπα που να αποτελέσουν μαγνήτη προσέλκυσης ψηφοφόρων αλλά και να δώσουν αέρα ανασύνθεσης του εκλογικού δυναμικού.

«Το διακύβευμα για το ΚΙΝΑΛ», όπως λένε στελέχη του, «είναι να κερδηθούν οι εκλογές, με βάση τον στόχο που τίθεται και είναι να επιτύχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό».

Σε αυτή τη φάση, θα διεκπεραιωθούν εκκρεμότητες σε επίπεδο ρόλων στο ηγετικό επιτελείο, δίπλα στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, και θα διεξαχθούν οι συλλογικές διαδικασίες. Στα σκαριά είναι η σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και μεταξύ άλλων ο καθορισμός των ημερομηνιών για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που αρχικά είχε προσδιορισθεί για τον Μάρτιο του 2022 αλλά, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να πραγματοποιηθεί αργότερα.

Πάντως, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες στελέχη του ΚΙΝΑΛ επιθυμούν να κατέλθουν και να δώσουν την εκλογική μάχη.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων Βαγγέλης Αργύρης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Ιωαννίνων έχει και πολιτική εμπειρία και γνώση του ευρύτερου χώρου, τόσο στις αστικές περιοχές όσο και στην περιφέρεια. Προχωρά τις διαδικασίες ώστε να ανοίξει η βεντάλια με πρόσωπα που αναλαμβάνουν οργανωτικά ανά περιοχή να φέρουν εις πέρας την εκλογική προετοιμασία. Παράλληλα, υπάρχουν επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους ώστε να διαμορφωθεί ένα ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, στο οποίο να μετέχουν προσωπικότητες από όλους τους χώρους δραστηριότητας, με μεγάλη ακτινοβολία στον τομέα τους, από στελέχη με κομματική εμβέλεια αλλά και από πρόσωπα με κοινωνική δράση, προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους.

Το άνοιγμα σε προσωπικότητες της κεντροαριστεράς, της ευρύτερης σοσιαλδημοκρατίας, έως το φιλελεύθερο κέντρο είναι μια παράμετρος. Η κυριότερη επιδίωξη της νέας ηγετικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ είναι η ανανέωση του ψηφοδελτίου, όχι μόνο ως ηλιακά αλλά και ως προς την εσωκομματική σύνθεση των υποψηφίων βουλευτών. Είναι κοινό μυστικό στη Χαριλάου Τρικούπη ότι θα επιδιωχθεί να προκύψει μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που να έχει το αποτύπωμα της νέας ηγεσίας αλλά και να περιλαμβάνει στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η παρουσία του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο (εξ αφορμής της τελετής ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου) ήταν μια ευκαιρία να δει από κοντά τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και να συζητήσει για την ενεργοποίηση ενός δραστήριου δικτύου μελών που να συνεισφέρουν οργανωτικά και εκλογικά. Η διερεύνηση για να “κλείσουν” τη εκλογική συμμετοχή τους γνωστά πρόσωπα της κρητικής κοινωνίας συνεχίζεται. Μάλιστα, όπως ακούγεται, η μάχη της Κρήτης γίνεται και στο χώρο της κεντροδεξιάς και στις …παρυφές μητσοτακικών. Άλλωστε, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της κάλπης για την ανάδειξη ηγεσίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, έδειξαν τη δυναμική Ανδρουλάκη στο νησί από όπου κατάγεται. Στην Κρήτη από τον Α΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών κατέκτησε την πρωτιά με τεράστια διαφορά από τους συνυποψηφίους του, καθώς εκεί επί συνόλου 30.300 ψηφισάντων έλαβε 18579 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 61.32%. Παράλληλα, την περίοδο που διανύουμε, οι δημοσκοπικές επιδόσεις του ΚΙΝΑΛ στην Κρήτη εμφανίζονται με δυναμική ανόδου.

Η οργανωτική κινητικότητα απλώνεται σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, από την Κρήτη και την Πελοπόννησο έως την Βόρεια Ελλάδα, και βέβαια με ιδιαίτερη προσοχή στο Αττικό λεκανοπέδιο και την Κεντρική Μακεδονία, το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη ανασυγκροτεί τον κομματικό μηχανισμό της και κινητοποιεί τα μέλη του ΚΙΝΑΛ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter