Οι εκδόσεις Αρμός διέκοψαν συνεργασία με συγγραφέα μετά από χυδαία σχόλια για την καταστροφή της Γάζας

Συνεχώς τον τελευταίο καιρό ο συγγραφέας Αριέλ Λεκαδίτης, που θεωρείται εκ των εκπροσώπων του ισραηλινού κυβερνητικού κόμματος Λικούντ στην Ελλάδα, δημοσιεύει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χυδαία και ρατσιστικά σχόλια εναντίον των Παλαιστινίων συνολικά ως λαού.

Σε διάφορα τουίτ του καλεί σε καταστροφή της Γάζας. Πριν 10 ημέρες, την ώρα που γινόταν η συναυλία για το έγκλημα των Τεμπών, επειδή ακούστηκε το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» έγραψε «Γ*μω την Παλαιστίνη και τον λαό της».

Εκεί που εξόργισε πολλούς στην πλατφόρμα Χ ήταν όταν ανέβασε ένα ποστ με εικόνα κατεστραμμένων κτιρίων και σχόλιο: «Δες εδώ! Η Γάζα οικόπεδο!!! ΧΥΝΩΩΩΩ».

Το μισανθρωπικό αυτό σχόλιο έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και οι Εκδόσεις Αρμός διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του, εκδίδοντας μάλιστα ανακοίνωση για να εξηγήσουν το γεγονός.

Η ανακοίνωση των Εκδόσεων Αρμός

«Οι Εκδόσεις Αρμός ανακοινώνουν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τον συγγραφέα Αριέλ Λεκαδίτη.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις πρόσφατες δημόσιες χυδαίες αναρτήσεις του συγγραφέα, το περιεχόμενο των οποίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των Εκδόσεων Αρμός. Ο εκδοτικός μας οίκος, με μακρά παράδοση στον χώρο του ελληνικού βιβλίου, δεσμεύεται στην προώθηση του πολιτισμού και του εποικοδομητικού διαλόγου.

Με σεβασμό στην πνευματική μας κληρονομιά και στο αναγνωστικό μας κοινό, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως αποστασιοποιούμαστε πλήρως από τις εκφρασθείσες απόψεις του κ. Λεκαδίτη.
Οι Εκδόσεις Αρμός»

Διαβάστε επίσης:

Αμαλιάδα: Η «διαβολική» σύμπτωση της παρουσίας μιας 24χρονης μπροστά στον θάνατο τεσσάρων παιδιών – Πέθαινε ένα κάθε χρόνο

Ο Γιώργος Παπαδάκης απαντά στους Droulias Brothers για την αισχρή μαντινάδα: «Αν είναι αδελφός σας ο Κασιδιάρης, να τον χαίρεστε» (Video)

28η Οκτωβρίου 1940: Ο Μεταξάς, η 4η Αυγούστου και το «ΟΧΙ» του 1940 μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού