Οι εκδηλώσεις Νοεμβρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις Νοεμβρίου στα Public

Οι εκδηλώσεις επανέρχονται στα Public το Νοέμβριο, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό! Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα. Για την είσοδο στον χώρο απαιτείται η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Η υπόσχεση»

Damon Galgut (Εκδόσεις Διόπτρα)

Τρίτη 1/11 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος 

Τετάρτη 2/11 και ώρα 18:00 | Public Τσιμισκή

Ο Damon Galgut, νικητής του Βραβείου Booker 2021, σε 2 μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο Η υπόσχεση και απαντά στις ερωτήσεις των αναγνωστών.

Στην Αθήνα συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο και τη μεταφράστρια Κλαίρη Παπαμιχαήλ. Την συζήτησή τους μεταφράζει ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης.
Στην Θεσσαλονίκη συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Στέφανο Τσιτσόπουλο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Ο χρόνος κυλάει διαφορετικά για όσους είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο».

Σε μια φάρμα έξω από την Πρετόρια οι Σουάρτ συγκεντρώνονται για την κηδεία της μητέρας της οικογένειας, αλλά κάτω από το πένθος βράζουν οι διαφορές τους…

Από τη νεότερη γενιά, ο Άντον και η Άμορ καταλήγουν να απεχθάνονται όσα αντιπροσωπεύει η οικογένειά τους, όπως η αθετημένη υπόσχεση στη μαύρη υπηρέτρια, τη Σαλομέ, που έχει περάσει όλη της τη ζωή δουλεύοντας γι’ αυτούς.
Της υποσχέθηκαν κάποια στιγμή ότι θα της δώσουν το σπίτι της, τη γη της… αλλά τα χρόνια και οι δεκαετίες περνούν και η υπόσχεση δεν εκπληρώνεται ποτέ.

Η αφήγηση κυλάει από τον έναν χαρακτήρα στον άλλο.
Και, καθώς η χώρα περνάει από το σκοτεινό παρελθόν των φυλετικών διακρίσεων σε ένα –υποτίθεται– πιο δίκαιο παρόν, μια πολύ μεγαλύτερη υπόσχεση, προς έναν ολόκληρο λαό, μοιάζει να διαψεύδεται…

Μια πανανθρώπινη ιστορία για τις κληρονομιές που μας βαραίνουν, τις οικογένειες που μισιούνται και αγαπιούνται με το ίδιο πάθος.
Τις υποσχέσεις πάνω στις οποίες χτίζονται οι ζωές, οι οικογένειες και τα έθνη.
Και τη γη, που γίνεται μήλον της έριδος και θέατρο των βασάνων μας, μέχρι να μας δεχτεί όλους, δίκαιους και άδικους, στην αγκαλιά της…

«Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα πάρε με από εδώ»

Θοδωρής Παπακώστας  (Εκδόσεις Key Books)
Πέμπτη 3/11 και ώρα 20:30 | Public café Συντάγματος 

Τα Public και οι εκδόσεις Key Books σάς προσκαλούν την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 20:30 στην παρουσίαση του βιβλίου Αρχαιολογία αγάπη μου… έλα πάρε με από εδώ  με του Θοδωρή Παπακώστα. 

Ο συγγραφέας του βιβλίου Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ, παρουσιάζει το νέο του βιβλίο!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Παπακώστα (aka Archaeostoryteller) είναι ένα ταξίδι που σαν roller coaster πετάγεται από τη μια άκρη της αρχαιότητας στην άλλη. Οι εβδομήντα εννιά ιστορίες που απλώνονται στα πέντε κεφάλαια του βιβλίου αποτελούν μία συναρπαστική εναλλαγή συναισθημάτων και εικόνων. Κάθε κεφάλαιο κι ένα στάδιο μέχρι την αποδοχή, γιατί αυτά που βιώνουμε για να αποδεχτούμε το ατομικό παρελθόν, ίσως είναι το κλειδί και για το συλλογικό μας παρελθόν. Μέσα από τις αφηγήσεις του Archaeostoryteller για διάσημους και παντελώς άγνωστους ανθρώπους συνειδητοποιούμε ότι, όσο άγνωστοι κι αν είμαστε μεταξύ μας, μας συνδέει η ανθρώπινη εμπειρία.

Κι αυτό μπορεί να συμβεί και μέσα σε ένα ταξί. Πέντε άτομα, διαφορετικά μεταξύ τους, συζητούν και ταξιδεύουν μαζί σε μια διαδρομή από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη και ταυτόχρονα σε όλα τα μήκη και πλάτη του αρχαίου κόσμου. Ιστορίες μυθολογίας, σκλαβιάς και δεισιδαιμονίας, γλυπτικής, ζωγραφικής, θεάτρου και διασκέδασης, ιστορίες για την ποίηση, τη φιλοσοφία και, το σημαντικότερο όλων, τον έρωτα.

Είχε αγαπημένο εργολάβο ο Περικλής; Υπήρχε «Σπάρτακος» λίγο πριν από τον Σπάρτακο; Υπήρχε «Όμηρος» πολύ πριν από τον Όμηρο; Πότε άρχισαν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες οι Μινωίτισσες στην Κνωσό; Πώς βίωσε το body shaming ο Ηρακλής; Είχε η αρχαία Αθήνα στοιχειωμένα σπίτια; Ghostbuster είχε; (Spoiler alert: είχε.) Ένας παράνομος έρωτας στη Σπάρτη, ένας γάιδαρος σομελιέ στη Χαλκιδική κι ένα φλεγόμενο βέλος που πετάχτηκε μέσα στο Αιγαίο, έσκισε το σκοτάδι και έσωσε ζωές.

Ο αρχαίος κόσμος ξεδιπλώνεται σαν καλειδοσκόπιο, αποκαλύπτοντάς μας αυτό που πάντα ψάχνουμε σκάβοντας στο χώμα: τον ίδιο μας τον εαυτό.

«Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία & Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο»

Μελίνα Ηλιοπούλου (Εκδόσεις Καλέντης)
Σάββατο 5/11 και ώρα 12:00| Αίθουσα 5ου ορόφου Public Συντάγματος

Τα Public και οι εκδόσεις Καλέντη σάς προσκαλούν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 12:00 στην παρουσίαση των βιβλίων Φανταστική βόλτα στη Φλωρεντία και Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο της Μελίνας Ηλιοπούλου. 

Η συγγραφέας συνομιλεί με τους Κωστούρου Βασιλική, Γενική Διευθύντρια ΑΝΤ1 MediaLab Ξέστερνου Μαρία, Eπίκουρη Kαθηγήτρια, TM. Φιλολογίας Πανεπ. Πελοποννήσου Βογιατζόγλου Τζελίνα, Εκπαιδευτικό και Συντονίστρια ελληνικών Εκπαιδευτήρια Γείτονα Μέλος ibby. 

Διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο ο Φάνης Μουρατίδης, ηθοποιός.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Έπειτα από το ταξίδι της στη βρετανική πρωτεύουσα, η νεαρή αφηγήτρια της Μελίνας Ηλιοπούλου καλεί τους μικρούς αναγνώστες σε ένα δεύτερο ταξίδι όπου θα απλώσουν τα φτερά της φαντασίας και θα διευρύνουν τη γνώση τους για τον κόσμο.

Μετά τη «Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο», βρισκόμαστε στην «Αθήνα της Ιταλίας», τη Φλωρεντία, μέσα από ένα παραμυθένιο ταξίδι σε μια πόλη γνωστή για την πλούσια Ιστορία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική της.

Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε με τρένο που έχει τελικό προορισμό την πανέμορφη πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Η «αρχόντισσα της Ιταλίας», το λίκνο της Αναγέννησης, αποτελεί σημαντικό κέντρο ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη φανταστική βόλτα μας σε αυτόν τον μοναδικό τόπο θα συναντήσουμε μυστήρια και εκπλήξεις, αλλά και τον Μιχαήλ Άγγελο, τον Ντα Βίντσι, τον Μποτιτσέλι, τον Δάντη, τον Βοκάκιο και τον Γαλιλαίο, μέσα από τον εικονογραφικό κόσμο του Φίλιππου Φωτιάδη.

Το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει χρηστικά, ως οδηγός για όσους επιλέξουν για προορισμό τους την πανέμορφη πόλη της Φλωρεντίας, κυρίως όμως αποτελεί ένα βιβλίο γνώσης για ένα φανταστικό ταξίδι από τον καναπέ του σπιτιού σου!

Το βιβλίο «Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο» αποτελεί ένα βιβλίο γνώσης, έναν βιβλιοφιλικό οδηγό ή αλλιώς μια αναγνωστική εμπειρία με αφορμή έναν ταξιδιωτικό προορισμό με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η πανδημία και τα νέα δεδομένα που αυτή δημιούργησε έδωσαν τροφή στη σκέψη και τη δημιουργικότητα.  Οι εκδόσεις Καλέντη επιχειρούν μια νέα προσέγγιση αναγνωστικής ψυχαγωγίας, η οποία έχει τη δυναμική ενός πολυμορφικού εκπαιδευτικού υλικού το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί εντός και εκτός της τάξης.

Με σύντροφο τη φαντασία και οδηγό ένα βιβλιαράκι γεμάτο «σοφίες», γλιστράμε σε σελίδες με ιστορίες και εικόνες, απολαμβάνοντας μια όμορφη βόλτα στην πρωτεύουσα της «Γηραιάς Αλβιώνας» που έχει πολλά να μας διηγηθεί.

Το βιβλίο «Φανταστική βόλτα στο Λονδίνο» μπορεί να λειτουργήσει χρηστικά, ως οδηγός για όσους επιλέξουν για προορισμό τους το κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας, κυρίως όμως αποτελεί ένα βιβλίο γνώσης για ένα φανταστικό ταξίδι από τον καναπέ του σπιτιού σου!

Με αφορμή το ταξίδι στη βρετανική πρωτεύουσα, η νεαρή αφηγήτρια της ιστορίας παρασύρει τους μικρούς αναγνώστες να ανοίξουν τα φτερά τους μαζί και τους ορίζοντές τους, να ονειρευτούν, να απλώσουν τη φαντασία τους και να διευρύνουν τη γνώση τους για τον κόσμο.

Η παραμυθένια αφήγηση της Μελίνας Ηλιοπούλου, η οποία είναι εκπαιδευτικός και ξεναγός, ντύνεται από τα εμπνευσμένα σχέδια του Φίλιππου Φωτιάδη, δίνοντας ένα ελκυστικό εκδοτικό αποτέλεσμα.

Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια της σειράς ανήκει στη Βασιλική Τζόκα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter