Οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό αλλά ο Πλεύρης δε φαίνεται να ανησυχεί

Οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό αλλά ο Πλεύρης δε φαίνεται να ανησυχεί

Τι κι αν οι επιδημιολόγοι λένε και ξαναλένε πως η κατάσταση θα χειροτερεύσει τους επόμενους μήνες, τι κι αν τα κρούσματα και οι θάνατοι ανεβαίνουν ταχύτατα, τι κι αν η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, ο υπουργός Υγείας δε φαίνεται να συγκινείται με τίποτα από όλα αυτά.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΣΚΑΙ δεν έδειξε να συμμερίζεται ιδιαίτερα την ανησυχία των ειδικών αντίθετα, με μια χαλαρότητα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν οριζόντια μέτρα, ούτε τοπικά lockdown.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστευτούν οι δεύτεροι», συμπλήρωσε, δείχνοντας τις διαθέσεις της κυβέρνησης για το άμεσο μέλλον.

Όσον αφορά το ζήτημα της υποχρεωτικότητας επίσης ανέφερε πως προς το παρόν δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκτασή της.

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής».

Οι ειδικοί πάντως κρούουν το καμπανάκι στην κυβέρνηση με τον Νίκο Τζανάκη να κάνει λόγο για 1.000 θανάτους από κορονοϊό το μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα και τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκο Θωμαΐδη να κάνει μιλάει για δραματική κορύφωση στα κρούσματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter