Οι «εφεδρείες» του Κυριάκου

Αισθανόμενος πλέον τα πρώτα ισχυρά κύματα της οικονομικής κρίσης που έχουν αρχίσει να κτυπούν ανελέητα την ελληνική κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε χθες στη Θεσσαλονίκη να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησής του.

Με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ να μην αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για το τι περιμένει τον ελληνικό λαό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, οι «σοφοί» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αρχίζουν ένας ένας με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προσπαθούν να δικαιολογηθούν για το γιατί δεν πήραν μέτρα στην αρχή της κρίσης.

Θέλουν να μην θυμούνται οι φορολογούμενοι ότι η υφεσιακή πορεία της οικονομίας ξεκίνησε από τους τελευταίους μήνες του προηγούμενου έτους και το 2020 μπήκε με ύφεση, πολύ πριν την πανδημία του κορονοϊού.

Για να καλύψουν την καταστροφική πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της πολιτικής τους ρίχνουν κατ’ αρχήν το φταίξιμο στην παγκόσμια κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ενώ προσπαθούν να συγκρίνουν τις δραματικές επιδόσεις του β’ τριμήνου συγκρίνοντάς αυτές με τις επιδόσεις άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Και πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς ξεχνούν να διευκρινίσουν ότι οι οικονομίες αυτές έχουν τη δυνατότητα να αντέξουν ετήσια ύφεση ακόμη και 20% χωρίς να αναγκαστούν να λάβουν έκτακτα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα, σε αντίθεση βέβαια με την Ελλάδα που ουσιαστικά έχει ήδη μπει σε μνημόνιο μη μπορώντας να αντέξει ούτε 2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης, οι οποίες σύμφωνα με δημοσκόπηση έχουν ήδη εκφράσει τις έντονες ανησυχίες τους για την πορεία της οικονομίας, παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται και ότι έχουν κρατήσει εφεδρείες για να στηριχτεί η κοινωνία το δύσκολο Φθινόπωρο και τον δύσκολο χειμώνα που έρχονται.

Έχοντας βάλει την ελληνική οικονομία σε ελεύθερη πτώση, τώρα θυμήθηκαν ότι χρειάζονται εφεδρείες. Μόνο που πολύ δύσκολα πλέον αυτές θα μπορέσουν να ανακόψουν την πτώση. Δεν θέλησαν να ακούσουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση που ζητούσε εμπροσθογεμή μέτρα για να μην φτάσει η οικονομία σε αυτή την κατάσταση.

Τώρα πλέον με την ευθύνη να ανήκει αποκλειστικά στους «άριστους» του Κυριάκου, η μόνη λύση είναι η άμεση και γενναία στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Οτιδήποτε άλλο θα στείλει την ελληνική κοινωνία σε μια πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά χρονικά φτωχοποίηση.

Κάτι που είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία. 

documentonews.gr