Οι άσχηµες κυβερνήσεις άσχηµα καίγονται

Οι άσχηµες κυβερνήσεις άσχηµα καίγονται

Ισως τελικά έχει δίκιο ο Ακης Σκέρτσος πως πρέπει να οπλιστούµε µε ψυχική ανθεκτικότητα για να αντιµετωπίζουµε από δω και στο εξής τα καλοκαίρια µας. Πρώτα απ’ όλα θα µας χρειαστεί για να δεχτούµε τη WUI θεωρία του Συνολάκη και για να υποµείνουµε το σοκ από το αποκαλυπτικό δηµοσίευµα ότι για τις πυρκαγιές ευθύνονται οι Ρωµαίοι που φύτευαν πεύκα στις περιοχές που κατακτούσαν για να τις ελέγχουν µέσω εµπρησµών.

Και για να σοβαρευτούµε. Απαραίτητα τα ψυχικά αποθέµατα για να αντικρίσουµε το θέαµα των ιπτάµενων κυπαρισσόµηλων στα µπαλκόνια, των απανθρακωµένων µελισσών, των νεκρών κατοικίδιων, των σκαντζόχοιρων που δεν τους έσωσαν τα αγκάθια τους κι έγιναν όλα ένα αξεδιάλυτο σώµα. Μαζί µε τη νέκυια του ζωικού βασιλείου, τα σκιερά πλατάνια, τα πανύψηλα πεύκα, τις γέρικες βελανιδιές, κάθε είδους ζαρζαβατικό από τις βιολογικές καλλιέργειες του Μαραθώνα καθώς και τα δεκάδες καµένα κτίρια και σπίτια.

Ο φακός αποµακρύνεται γρήγορα από τον αδύνατο άντρα που κρατά στις χούφτες του τις στάχτες από το αφανισµένο δάσος. Ενα σύµπαν ζωντανό που ξεψύχησε στα χέρια του, όπως ο κ. Κουρτς στην «Καρδιά του σκότους». Ζουµάρει στον Κικίλια που εµφανίζεται αξύριστος, σαν να επιστρέφει από το µέτωπο. Το αφήγηµα του πολέµου µε τη φωτιά καλύπτει και το πατριωτικό αίσθηµα και ένδοξες σελίδες για τον ηρωισµό των πυροσβεστών. Περιλαµβάνει επίσης το έπος της εκκένωσης µε τη Σοφία Βέµπο σε µουσική υπόκρουση και το 112 να αντικαθιστά την κραυγή «αέρα».

Και αφού, σύµφωνα µε τον πρωθυπουργό, µε κάθε πυρκαγιά γινόµαστε καλύτεροι, ας φροντίσουν η επόµενη να διαθέτει καλό βιογραφικό, να έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ ώστε να µπορεί να αποδείξει την ετοιµότητα του κρατικού µηχανισµού. Να µην είναι επίσης κρυφοσυριζαία ούτε όργανο του Εωσφόρου ή πράκτορας του Προµηθέα.

Οι δικαιολογίες περί κλιµατικής αλλαγής δεν πείθουν όταν είναι τόσο εµφανής η κυβερνητική ανικανότητα. Η Ελλάδα φυσικά ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά αν συµβεί, θα έχει ορίσει στη διαθήκη της την αποτέφρωση. Οι στάχτες της να σκορπιστούν στο Αιγαίο, το Ιόνιο και στις απάτητες βουνοκορφές καθώς η ορχήστρα του «Τιτανικού» θα συνεχίζει να παίζει…

Δείτε επίσης:

Όταν ο Μητσοτάκης «έκλαιγε» πάνω από τα καμένα της Πεντέλης το… 2007 (Video)


Ο «αόρατος» αρχισυντάκτης ξαναχτύπησε στις πυρκαγιές


Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο ανοιχτά της Υεμένης


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter