Οι αιχμές Κασσελάκη, ο αμετακίνητος Πολάκης και το… παράδοξο με τον Σπίρτζη που εκνεύρισε τους «87»

Οι αιχμές Κασσελάκη, ο αμετακίνητος Πολάκης και το… παράδοξο με τον Σπίρτζη που εκνεύρισε τους «87»

«Έχω υπάρξει ειλικρινής και έντιμος προς όλες και όλους, προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, προς τον Νίκο Φίλη, την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινα να αναλάβει όποια θέση θα ήθελε, τον Αλέξη Χαρίτση, στον οποίο πρότεινα τη θέση του τομεάρχη Οικονομικών. Αλλά υπήρξα έντιμος και προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τον περασμένο Απρίλιο, στην προεκλογική περίοδο, πρότεινα να καθορίσουμε από κοινού διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις».

Με αυτή του την τοποθέτηση στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία, ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε στο κάδρο για ακόμα μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα…

Αφενός είπε πως δεν τον βοήθησε προεκλογικά και αφετέρου υποστήριξε -εμμέσως πλην σαφώς- πως εκείνος βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια αμφισβήτησης του. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει, δείχνοντας πως το γυαλί ανάμεσα στους δύο έχει ραγίσει οριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις προτροπές (θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως προκλήσεις) των Πολάκη, Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλου και Καρκούλια στην Πολιτική Γραμματεία να στήσει κάλπες, χωρίς να χρειαστεί να γίνει πρόταση μομφής, απάντησε:

«Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα. Δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας».

Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι είπαν στο documentonews.gr πως είναι οξύμωρο το γεγονός πως ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης εδώ και αρκετές εβδομάδες προκαλεί όσους τον αμφισβητούν να κινήσουν τις διαδικασίες στην Κεντρική Επιτροπή, χθες υιοθέτησε την παραπάνω θέση…

Αποφασίζουν οι «87»

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις οι «87» για τη στάση που θα κρατήσουν αύριο.

Όπως έχει αποκαλύψει από τις αρχές της εβδομάδας το documentonews.gr, η πλειονότητα της ομάδας είναι υπέρ στο να κατατεθεί πρόταση μομφής. Όμως, υπάρχουν και αυτοί που διαφωνούν, καθώς φαίνεται να ανησυχούν πως αν τα …κουκιά δεν βγουν στην ψηφοφορία, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης θα βγει πιο δυνατός και η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση θα υποστεί πολιτική και επικοινωνιακή ήττα.

Βεβαίως, μεγάλο ρόλο στην απόφαση τους θα παίξει και η διαφαινόμενη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη…

Προς διαγραφή μετά την ΚΕ

Χθες, ένα τριμελές Συμβούλιο της Έπιτροπης Δεοντολογίας εξέταςε τις καταγγελίες 70 μελών κατά του Χρήστου Σπίρτζη (πως υπονομεύει το κόμμα και τον πρόεδρο).

Τα τρία μέλη αποφάσισαν να προτείνουν στο σύνολο της Επιτροπής τη διαγραφή του πρώην υπουργού.

Η ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας (15 μέλη) θα συνεδριάσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη και όπως όλα δείχνουν θα εγκρίνει την εισήγηση των τριών.

Αυτό σημαίνει πως η αυριανή Κεντρική Επιτροπή δεν θα ασχοληθεί με τη διαφαινόμενη διαγραφή.

Η ποινή -λένε από την Επιτροπή Δεοντολογίας- θα πρέπει να εγκριθεί από την επόμενη Κεντρική Επιτροπή.

Πού είναι όμως το παράδοξο; Την ώρα που πάρθηκε η απόφαση, ήταν στο τραπέζι αφενός η πρόταση Κασσελάκη για αντικατάσταση της ΚΕ, αλλά και η πρόταση να μπορεί να επιβάλλει η Επιτροπή Δεοντολογίας ποινές χωρίς την έγκριση του Οργάνου!

Στις 2 τα ξημερώματα τελικά η πρόταση για τη Δεοντολογία πέρασε από την Επιτροπή Καταστατικού.

Από την «εσωκομματική αντιπολίτευση» έκαναν λόγο για προσπάθεια να διαγραφεί ο Χρήστος Σπίρτζης, παρακάμπτοντας επί της ουσίας την άποψη των μελών της ΚΕ…

Αμετακίνητος ο Πολάκης

«Πρέπει να καταλήξουμε σε μια πολιτική απόφαση να οδηγηθούμε σε κάλπες. Αν δεν γίνει αυτό, τότε υπάρχει και ο άλλος τρόπος στην Κεντρική Επιτροπή» φέρεται να είπε ο Παύλος Πολάκης στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τονίζοντας παράλληλα ότι μια «πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το κτήριο στην Κουμουνδούρου είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν κάνω διαρροές. Ο,τι λέω, το λέω στα Όργανα. Σήμερα η τοποθέτησή μου ήταν κρυστάλλινη».

Τα παραπάνω ερμηνεύονται ως αμετάκλητη απόφαση Πολάκη να αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη το Σάββατο. Μένει να φανεί αν πάρει εκείνος την πρωτοβουλία να καταθέσει μομφή, ώστε να «αναγκάσει» τους 87 να την ψηφίσουν… Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε.

 

Δειτε επίσης:

Δεν σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης για εκλογές – Επιμένει ο Πολάκης: «Κρυστάλλινα όσα είπα»

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές για νέο πρόεδρο ζήτησε ο Πολάκης στην Πολιτική Γραμματεία

Μισέλ Μπαρνιέ: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας – Τι αλλάζει στη γαλλική πολιτική

Ανατριχιαστικό φάουλ από το Λιμενικό Σώμα

Μήλος: Εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να κοιμάται… στο νηπιαγωγείο

Ουκρανία: «Θύελλα» κατά Ζελένσκι μετά τον ανασχηματισμό – «Συγκεντρώνει την εξουσία γύρω του»

«Θυσιάστηκα στο βωμό της ακολασίας, νιώθω αηδία» – Συγκλόνισε η 72χρονη Ζιζέλ ενώπιον των 50 βιαστών της (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter