Ως μεγάλη νίκη των εργαζόμενων της efood μπορεί να λογιστεί η απόφαση της εταιρίας να μετατρέψει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.
Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως «διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση», καθώς και ότι «αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας».
Με αυτόν τον τρόπο κατέρρευσε στην πράξη ο περίφημος νόμος Χατζηδάκη, όπου παρείχε ακόμα περισσότερα εργαλεία στην εργοδοσία για να απογειώνει την εκμετάλλευση, όπως με τη 10ωρη απλήρωτη δουλειά, αφαιρώντας ταυτόχρονα συνδικαλιστικά δικαιώματα για να διευκολύνεται η αντεργατική επίθεση.
Μάλιστα, για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες ο νόμος «θωρακίζει» ακόμα καλύτερα την εργοδοσία, ώστε να «βαφτίζει» τους μισθωτούς σε «συνεργάτες» και να απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση απέναντί τους για μισθολογικά και άλλα δικαιώματα.
Η νίκη αυτή ήρθε μετά τη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι της e-food, αλλά και τις ευρύτερες αντιδράσεις που υπήρξαν από όλη την κοινωνία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα η εφαρμογή του efood είχε βρεθεί στα τάρταρα, σημειώνοντας βαρομετρικό χαμηλό όσον αφορά τη βαθμολογία του στο Google Play φτάνοντας το 1, από το 4.7 που βρισκόταν, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διέγραψαν την εφαρμογή από το κινητό τους.
Έτσι λοιπόν, η εταιρεία μπροστά στο φάσμα της κοινωνικής κατακραυγής αποφάσισε να «υποχωρήσει» και να δικαιώσει τα αιτήματα των διανομέων.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη αναμένεται πλέον να αποφασιστεί το τι θα γίνει με την 24ωρη απεργία που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.