Οι 5 κρίσεις

Οι 5 κρίσεις

Οχι μόνο δεν μπόρεσαν να επιλύσουν για το συμφέρον του συνόλου, τα «σοφά» παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη οποιαδήποτε από τις τρεις κρίσεις που συνυπήρχαν μέχρι πριν από μερικούς μήνες, υγειονομική, οικονομική, κλιματική, προστέθηκαν ακόμη δύο, ουκρανική και ενεργειακή και πλέον έχουν χάσει τη δυνατότητα επεξεργασίας οποιασδήποτε λύσης.

Όχι μόνο οι οικονομικοί του σύμβουλοι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας που είχε πάρει την κατηφόρα πολύ πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά και οι αστρολόγοι που τον περυσινό Ιούνιο τον είχαν διαβεβαιώσει ότι ευθυγραμμίστηκαν τα άστρα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός ακολουθούν κατά γράμμα τα όσα εφάρμοσαν την περίοδο 2010-2015. Δηλαδή τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας ως λύση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας και μείωσης του χρέους. Μόνο που ούτε τα δημοσιονομικά προβλήματα έλυσαν ούτε το χρέος μείωσαν.

Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι η κρίση δεν είναι παροδική. Είναι βαθειά δομική με στερεές βάσεις στην ιδεοληψία που τους διακατέχει ότι η αγορά είναι το βασικό στοιχείο της οικονομικής εξέλιξης.

Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα υπάρχει ακόμη ένα στοιχείο. Οι εξαρτήσεις τους από τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους τους. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνουν δωράκια στις μεγάλες περιουσίες μέσω ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία υψηλών εισοδημάτων, δεν φορολογούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας αλλά θεωρούν μεγάλη προσφορά τα 13 ευρώ τον μήνα ως αντιστάθμισμα στις εξωφρενικές τιμές της βενζίνης.

Ο χλευασμός της κοινωνίας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και έχει προκαλέσει τη μήνιν της.

Οσο δεν αλλάζει το μείγμα πολιτικής, με σχεδιασμό και στοχευμένες παρεμβάσεις, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη λόγω της πολιτικής λογικής της η χώρα θα παραμένει με τους χαμηλότερους μισθούς παγκοσμίως και χωρίς καμία ελπίδα να αναπνεύσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter