ΟΗΕ: Διαδηλώτριες υπέρ της απελευθέρωσης των ομήρων διέκοψαν συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας – 38.794 οι νεκροί στη Γάζα

ΟΗΕ: Διαδηλώτριες υπέρ της απελευθέρωσης των ομήρων διέκοψαν συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας  – 38.794 οι νεκροί στη Γάζα
AP Photo/Julia Nikhinson

Μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που έγινε σήμερα για τη Μέση Ανατολή διεκόπη για λίγα λεπτά, όταν δύο γυναίκες κρατώντας πλακάτ φώναξαν για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η διαμαρτυρία των γυναικών έγινε καθώς ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ άρχισε να απευθύνεται στο 15μελές ΣΑ ύστερα από μια δήλωση του πρεσβευτή του Ισραήλ Γκιλάν Ερντάν.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εντός της έδρας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη είναι σπάνιες.

Ο Λαβρόφ, ο οποίος προήδρευε της συνεδρίασης, απευθύνθηκε στις δύο γυναίκες λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω, μιλήστε πιο καθαρά. Μία από εσάς μπορεί να μιλήσει καθαρά για να πει αυτό που θέλετε να πείτε. Βλέπω ότι δεν θέλετε να το κάνει, πολύ καλά».

Διπλωμάτες στην αίθουσα του Συμβουλίου δήλωσαν ότι οι γυναίκες, ντυμένες στα μαύρα, φώναζαν «απελευθερώστε τους ομήρους». Μέλη ασφάλειας του ΟΗΕ ζήτησαν από τις γυναίκες να αποχωρήσουν από την αίθουσα και εκείνες το έκαναν, τόνισε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ στον ΟΗΕ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με συμβάν.

38.794 Παλαιστίνιοι νεκροί

Τουλάχιστον 38.794 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 89.364 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 198 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter