ΟΗΕ: 1,9 εκατ. Παλαιστίνιοι είναι εκτοπισμένοι στη Γάζα – Σχεδόν 38.000 οι νεκροί

ΟΗΕ: 1,9 εκατ. Παλαιστίνιοι είναι εκτοπισμένοι στη Γάζα – Σχεδόν 38.000 οι νεκροί
AP Photo/Saher Alghorra

Τουλάχιστον 37.925 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 87.141 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται πλέον σε 1,9 εκατομμύρια, δήλωσε η συντονίστρια ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για την περιοχή, Σίγκριντ Κάαγκ, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τις νέες εντολές εκκένωσης που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτοπίστηκαν για ακόμη μια φορά, αναζητώντας καταφύγιο και ασφάλεια, (ανεβάζοντας) τον αριθμό των εκτοπισμένων στη Γάζα σε 1,9 εκατομμύρια», δήλωσε η Κάαγκ.

Συνεχής πίεση στους άμαχους

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε χθες, Δευτέρα, από τους κατοίκους περιοχών στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα, από τις οποίες τα ισραηλινά άρματα μάχης είχαν αποχωρήσει πριν μερικές εβδομάδες, να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Χιλιάδες άνθρωποι που δεν συμμορφώθηκαν αναγκάστηκαν να φύγουν μέσα στη νύκτα, καθώς άρματα μάχης και αεροσκάφη βομβάρδιζαν την Καράρα, την Αμπασάν και άλλες περιοχές για τις οποίες είχαν εκδοθεί εντολές εκκένωσης, δήλωσαν κάτοικοι και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

«Πού θα πάμε;», αναρωτήθηκε ο 55χρονος Τάμερ που έχει εκτοπιστεί έξι φορές από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος.

«Κάθε φορά που οι άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους και αρχίζουν να ξαναχτίζουν λίγο τη ζωή τους, ακόμη και στα ερείπια των σπιτιών τους, η κατοχή στέλνει ξανά άρματα μάχης για να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν περιοχές της Χαν Γιούνις από τις οποίες εκτοξεύθηκαν χθες, Δευτέρα, περίπου 20 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Μεταξύ των στόχων ήταν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και επιχειρησιακά κέντρα, επεσήμανε.

Στις περιοχές για τις οποίες εκδόθηκε εντολή εκκένωσης βρίσκεται και το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας, το οποίο εξυπηρετεί τόσο τη Ράφα όσο και τη Χαν Γιούνις, με υγειονομικούς να αναγκάζονται να απομακρύνουν από τις εγκαταστάσεις του ασθενείς και οικογένειες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκεί.

Κάποιοι κάτοικοι των περιοχών που εκκενώθηκαν κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Μαουάσι, δίπλα στη θάλασσα, η οποία έχει οριστεί ανθρωπιστική ζώνη και είναι πλέον γεμάτη με οικογένειες εκτοπισμένων.

Το Ισραήλ έχει επισημάνει ότι οι επιχειρήσεις του στη Ράφα με στόχο την εξάλειψη της Χαμάς βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθούν.

Αφού τελειώσει η εντατική φάση του πολέμου, οι ισραηλινές δυνάμεις θα επικεντρωθούν σε μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις με στόχο να αποτρέψουν την αναδιοργάνωση της Χαμάς, έχουν υποστηρίξει Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης:

Ινδία: Κόλαση με 116 νεκρούς από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή Ινδουιστών (Video)

Πολωνία: Επίσκεψη Σόλτς στην Βαρσοβία- Υπογραφή κοινού σχεδίου δράσης για την άμυνα με τον Τουσκ

Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής ονειρεύεται να χτίσει τείχος στη Μάγχη κατά των μεταναστών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter