Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από δεκάδες άτομα που παρέμειναν στο κτήριο και τη νύχτα της Τρίτης.
Πανεπιστημιακοί, στέκονται στο πλευρό των φοιτητών και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατειλημμένο κτήριο, κατά της παρουσίας της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Δευτέρα, έξω από τον χώρο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε και σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη 31 ατόμων.
Καθηγητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, κρατώντας πανό που γράφει «έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια» ξεκαθαρίζουν πως η αστυνομία «δεν έχει καμία δουλειά στα Πανεπιστήμια» και πως «η μόρφωση δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα».
Οι ίδιοι μιλώντας για τα όσα έγιναν την περασμένη Δευτέρα έκαναν λόγο για ως ένα αίσχος «που προσβάλει εμάς, τη Δημοκρατία, την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη». «Από τον 17ο αιώνα η αστυνομία είναι εκτός από τα Πανεπιστήμια. Δεν θα την επιβάλει στον κόσμο ο Μητσοτάκης» πρόσθεσαν.
Οι φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι περιμετρικά, ακούγοντας τους καθηγητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα υπήρξε διάλογος μεταξύ φοιτητών και καθηγητών για αγώνα από κοινού.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews αλλά και όπως δείχνει και βίντεο το οποίο δημοσιοποιήθηκε στο omniatv, οι κατηγορίες περί φθοράς του κτηρίου δεν ευσταθούν αφού και στους επτά ορόφους, δεν έχει υπάρξει καμία φθορά πόρτας, εισόδου και παραθύρων. Δεν έχει παραβιαστεί ή προκληθεί βλάβη σε οποιοδήποτε από τα μηχανήματα του κτηρίου, ενώ το μόνο που υπάρχει είναι δύο γκράφιτι στους τελευταίους δύο ορόφους.
Στο μεταξύ φοιτητικές παρατάξεις από το σχήμα των ΕΑΑΚ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που έχουν πληροφορηθεί τον προγραμματισμό συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τα γεγονότα της Δευτέρας, έχουν καλέσει σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο διοίκησης. «Απαιτούμε η Σύγκλητος να καταδικάσει το όργιο καταστολής που βιώσαμε στις 22/02 εντός του χώρου του Ιδρύματος», αναφέρουν και ζητούν να δεσμευθεί η Σύγκλητος πως «δε θα υπάρξει καμία εφαρμογή του νόμου στις σχολές μας».
«Η σύγκλητος του ΑΠΘ πρέπει να πάρει ρητή θέση καταδίκης του περιστατικού και της στάσης των Πρυτανικών Αρχών. Η Σύγκλητος πρέπει να εγγυηθεί ότι ο νόμος, που έχει βγαλθεί από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, δε θα εφαρμοστεί στο ίδρυμα και ότι τέτοιες σκηνές ωμής βίας απέναντι στους φοιτητές δεν θα επαναληφθούν υπ’ ευθύνης της», τονίζουν σε ψήφισμά τους.