Θεοχαρόπουλος: Να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα έβαλαν «το χέρι στο μέλι»

Θεοχαρόπουλος: Να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα έβαλαν «το χέρι στο μέλι»

Να λογοδοτήσουν το συντομότερο στη Δικαιοσύνη όσοι διαπιστωμένα έχουν «βάλει το χέρι στο μέλι», τονίζει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις εξελίξεις στη υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Οι τυχοδιώκτες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Κορόιδεψαν το λαό επιχειρώντας να πλουτίσουν σε βάρος του κλέβοντας δημόσιο χρήμα. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση. Όλα στο φως. Και για την συγκεκριμένη περίπτωση αναμένω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, της οποίας την ανεξαρτησία και τον ρόλο της οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίπτωση και όχι α λα καρτ όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για όλους και για όλα και οι ευθύνες να αποδοθούν», τόνισε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος αποκρούει την προσπάθεια να στιγματιστεί το Κίνημα Αλλαγής και ευρύτερη η προοδευτική παράταξη. «Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε στην απαξίωση συνολικά του πολιτικού συστήματος και σε επικίνδυνες επιλογές για την ίδια τη Δημοκρατία αν κυριαρχήσει η επικίνδυνη αντίληψη ότι στην πολιτική είμαστε όλοι το ίδιο», επισημαίνει και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν διεφθαρμένες ιδεολογίες και κόμματα, υπάρχουν διεφθαρμένοι άνθρωποι και προσωπικές επιλογές. Εγώ δεν ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ, συνεργάζομαι σήμερα μαζί του στο πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής με στόχο μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπου η πολιτική και η ηθική θα είναι αναπόσπαστα μέρη μίας νέας κουλτούρας. Αντίθετα, πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής βρίσκονται σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη διαμάχη των Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά, αναφέροντας ότι είναι πολύ βαριά και χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης της δημοσιότητας τα όσα βλέπουν το φως για αδιαφανή διαχείριση μυστικών κονδυλίων και για ξένους επιχειρηματίες που επενδύουν στην χώρα μας με σκοπό να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Παρατηρεί επίσης ότι «η κυβερνητική συνοχή μεταξύ “αταίριαστων” εταίρων είχε και έχει ως μοναδικό στόχο την παραμονή στην εξουσία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν το αφορά να ενταχθεί σε κυβερνητική πλειοψηφία εφόσον αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, τονίζοντας στο τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλες κυβερνητικές πλειοψηφίες από την παρούσα Βουλή.

Για τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή όταν έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναφέρει: «Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί πάγια εθνική θέση και είναι αναμφισβήτητα θετικό στοιχείο της συμφωνίας, ενώ προβληματικά στοιχεία είναι η ιθαγένεια και η γλώσσα. Εφόσον βέβαια σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία, πρέπει να υπάρξει δέσμευση ότι αμέσως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας θα προκηρυχθούν εκλογές, χωρίς να σέρνεται η πολιτική ζωή του τόπου από τους ΑΝΕΛ και χωρίς να φθείρεται από σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ για νέες κυβερνητικές πλειοψηφίες. Σε κάθε περίπτωση, όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την τελική στάση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί πως από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο είναι όλα ανοιχτά ανά πάσα στιγμή για το ενδεχόμενο εκλογών με πιθανότερο σενάριο όμως για να πετύχει η κυβέρνηση τη μικρότερη δυνατή ήττα είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν στις 19 Μαΐου.

Σχολιάζει τέλος την κατάσταση στα πανεπιστήμια όπου σημειώνει ότι πρέπει να διασφαλίζεται είναι το άσυλο των ιδεών και όχι των εγκληματικών και παραβατικών ενεργειών που καταπατούν τα βασικά δικαιώματα των πολιτών και βλάπτουν ανεπανόρθωτα την χώρα.

Documento Newsletter