Oasis: Η ατάκα για Πούτιν, ο τρομακτικός Τραμπ και η Βρετανία που είναι σκ..ά – Όταν οι Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ μίλησαν για πολιτική

Oasis: Η ατάκα για Πούτιν, ο τρομακτικός Τραμπ και η Βρετανία που είναι σκ..ά – Όταν οι Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ μίλησαν για πολιτική

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους των Oasis οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το reunion των Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ για μερικές συναυλίες το 2025. Έπειτα από 15 χρόνια ξεχωριστής πορείας, αλληλοκατηγοριών και κόντρας που θα μείνει στην ιστορία, τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να θάψουν το τσεκούρι του πολέμου και να ενωθούν ξανά στη σκηνή.

Φυσικά, πρόκειται για δύο έντονες προσωπικότητες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν απασχολήσει τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς δεν διστάζουν να εκφράζουν τη γνώμη τους για τα πολιτικά τεκταινόμενα τόσο στη Βρετανία, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Politico συγκέντρωσε ορισμένες από τις «χρυσές στιγμές» πολιτικού σχολιασμού των Λίαμ και Νοέλ Γκάλαχερ οι οποίες θα… μείνουν στην ιστορία. Κυρίως για τα… μπινελίκια.

«Εάν δεν σου αρέσει πήγαινε στη Βόρεια Κορέα»

Ο Νόελ Γκάλαχερ είχε προτρέψει από το 2017 όσους παραπονούνται για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σχετικά με το Brexit. «Πρέπει να το ξεπεράσουν το γαμ..νο». Δύο χρόνια αργότερα, σε νέα του συνέντευξη είχε πει: «Υπάρχει μόνο ένα γαμ..νο πράγμα χειρότερο από έναν ηλίθιο που ψήφισε υπέρ του Brexit. Το ότι αυξήθηκαν αυτοί οι καρ…δες που προσπαθούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα της ψήφου των πολιτών».

«Έλαβες μέρος σε μία γαμ…νη δημοκρατική διαδικασία. Εάν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα πήγαινε στη Βόρεια Κορέα», συμπλήρωσε.

Πάντως, το 2023, ο Νόελ Γκάλαχερ αποφάσισε να τα… γυρίσει. «Τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Δεν έχω ιδέα, η μάλλον… έχω. Συνέβη το Brexit. Αρκετοί άνθρωποι υπνωτίστηκαν μαζικά. Αλλά ναι, η Αγγλία είναι… σκ..τα τώρα. Τα πράγματα διολισθαίνουν από μέρα σε μέρα.

Πώς να διορθωθεί η σκ…τοσύνη; Νιώθω ντροπή για τους νέους που μεγαλώνουν σε μια τέτοια χώρα. Το Brexit αποδείχθηκε μία απόλυτη καταστροφή. Και θα συνεχίσει να είναι έτσι μέχρι κάποιος πολιτικός δείξει «καρύδια» να βάλει ξανά ένα δημοψήφισμα για την επιστροφή μας στην ΕΕ. Τίποτα δεν λειτουργεί πια σε αυτή τη χώρα».

Αφού λοιπόν τα είπε όλα αυτά, ο Νόελ αποκάλυψε ότι δεν είχε ψηφίσει στο δημοψήφισμα για το Brexit, οδηγώντας τον αδερφό του Λίαμ να σχολιάσει. «Τίποτα χειρότερο από έναν μαλ..κα που δεν ψηφίζει αλλά έχει γνώμη για τα πάντα».

«Τρομακτικός αλλά και αστείος»

Τόσο ο Νόελ, όσο και ο Λίαμ Γκάλαχερ έχουν εκφραστεί δημόσια και για την περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ. Πριν εκείνος γίνει ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Νόελ είπε στο CBC ότι «τον βρίσκει φοβερό. Είμαι ευγνώμων που δεν είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στην Αγγλία, αλλά είναι πολύ αστείος, του το δίνω. Για να είμαι ειλικρινής, εάν το δίλημμα είναι Χίλαρι ή Τραμπ, τότε η πολιτική σκηνή στις ΗΠΑ είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από τη δική μας».

Μετά τη νίκη του Τραμπ, οι απόψεις του Νόελ άλλαξαν κάπως. Δήλωσε στο Paste ότι δεν παρακολουθεί πλέον ειδήσεις. «Έχουν γίνει γαμ…να βαρετές. Εάν πρόκειται να τελειώσει ο κόσμος, δεν θέλω να το ξέρω». Όμως είχε κάτι να πει για τον Τραμπ «οι απόψεις του οποίου για το περιβάλλον είναι εξαιρετικά τρομακτικές και θα επηρεάσουν τα παιδιά μας».

Τρεις μήνες αργότερα, ο Λίαμ συνέκρινε τον Τραμπ με τον αδερφό του, Νόελ. Όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο μεγαλύτερος «κακός» επί γης, απάντησε: «Πρέπει να είναι ο Νόελ. Μιλάω σοβαρά. Εσείς γελάτε, αλλά είναι χειρότερος από αυτόν τον Κιμ… Τουνγκ, ή όπως στο διάολο λέγεται. Και φυσικά είναι χειρότερος από τον Τραμπ. Είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης στη μουσική βιομηχανία»…

Η… βαθμολογία των Εργατικών

Ο Νόελ Γκάλαχερ είχε επισκεφθεί το Νο10 της Ντάουνιγκ Στριτ λίγο μετά την εκλογή του Τόνι Μπλερ το 1997. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η λάμψη του πρωθυπουργού άρχισε να σβήνει, είχε πει στον Observer ότι «Τίποτα δεν αλλάζει στην πραγματικότητα. Κάθε μέρα τα ίδια σκ…α».

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2019, δήλωσε σε εφημερίδα του Μάντσεστερ ότι σιχαίνεται τους Εργατικούς. «Δεν έχω πλέον τον γαμ…νο χρόνο να ασχοληθώ με δαύτους».

Πάντως, λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές, ο Νόελ παραδέχθηκε ότι θα ψήφιζε ξανά για τον Μπλερ εάν αύριο το πρωί επέστρεφε στην πολιτική σκηνή. Όσο για τον Κιρ Στάρμερ, είπε: «Λες να έχω κάποια άποψη; Έχει να σκοράρει σε κενό τέρμα απέναντι σε αυτούς τους Συντηρητικούς; Εάν δεν το κάνει θα είναι χειρότερος και από τον Ντάρβιν Νούνιεζ της Λίβερπουλ».

Για τον προκάτοχό του πάντως, τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ήταν ξεκάθαρος. «Γαμ…ε τον αυτόν. Είναι κομμουνιστής». Σε μία άλλη συνέντευξη τον είχε στολίσει με χαρακτηρισμούς όπως «γαμ…νο ρήτορα, γέρικο γάιδαρο που πρέπει να πάει να γ…». Έτσι, απλά…

«Εάν ήμουν πρωθυπουργός»

Κρίνοντας από όλα τα παραπάνω, θα ήταν παράλειψη εάν τα αδέρφια Γκάλαχερ δεν είχαν γνωστοποιήσει στους ακόλουθούς τους το τι θα έκαναν εάν ήταν εκείνοι στο τιμόνι της Βρετανίας.

Το 2019, ο Λίαμ τουίταρε το εξής: «Το όνομά μου είναι Λίαμ Γκάλαχερ, έχω τέσσερα πανέμορφα παιδιά, έχω πέσει στα ναρκωτικά ανά τα χρόνια. Δώστε μου τώρα τα κλειδιά της Ντάουνινγκ Στριτ και θα διορθώσω όλα τα σκ…α. Γιατί εμένα; Γιατί όχι;».

Το 2022 δήλωσε στο Ladbible πως εάν ήταν πρωθυπουργός θα… καταργούσε όλες τις κυβερνήσεις και «θα επέτρεπε στους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνο τη λογική».

Από την άλλη πλευρά, ο Νόελ είχε δηλώσει ότι εάν ήταν πρωθυπουργός θα έκανε υποχρεωτικά τα τσεκ κάθε διετία. Στη συνέχεια βέβαια πρόσθεσε πως «όποιος δεν ακολουθούσε τις ιατρικές συμβουλές θα… εκτελούταν».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Νόελ ανέφερε ότι θα ήθελε να δημιουργήσει μία πολιτική κίνηση με όνομα «After Party», με σύνθημα πως «όλα θα γίνουν χειρότερα προτού γίνουν καλύτερα».

Ο Πούτιν και οι Ρώσοι

«Θα τα έβγαζα πέρα άνετα με αυτούς τους Ρώσους», ήταν η ατάκα του Νόελ Γκάλαχερ στο πόντκαστ του Ματ Μόργκαν.

«Θα κάθιζα κάτω τον Πούτιν και θα του έλεγα. Άκου κοντέ. Τι θα έλεγες εάν σου μάθαινα να παίζεις κιθάρα; Να αφήσεις ήσυχους τους Ουκρανούς;’ Στη συνέχεια θα γινόμουν αρχ…ι και θα του έλεγα με ύφος γκάνγκστερ. “Κοίτα φιλαράκι. Οι πύραυλοι δεν χρειάζεται να βγουν καν έξω. Θα σε εκμηδενίσω. Ένα τηλεφώνημα και θα γίνει ψητός. Κυριολεκτικά…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter