Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν τραγουδά στο σπίτι του με νεοναζί – Με μήνυση απειλεί η κόρη του για το βίντεο που διέρρευσε

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν τραγουδά στο σπίτι του με νεοναζί – Με μήνυση απειλεί η κόρη του για το βίντεο που διέρρευσε

Η διαδικτυακή γαλλική εφημερίδα Médiapart δημοσίευσε ένα βίντεο όπου φαίνεται ο 97χρονος, Ζαν-Μαρί Λεπέν, μετά της ελληνικής καταγωγής συζύγου του, να διασκεδάζουν με τη συντροφιά μουσικών, προσκείμενους στην γαλλική νεοναζιστική ομάδα Blood & Honour. H Μαρί Λεπέν σχεδιάζει να καταθέσει μήνυση για «κατάχρηση αδυναμίας» του πατέρα της απο την ομάδα που μαγνητοσκοπούσε.

Το βίντεο, το οποίο αποκτήθηκε και κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά στο γαλλικό ερευνητικό μέσο Mediapart, εμφανίστηκε τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα της δίκης για υπεξαίρεση που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προεδρικές φιλοδοξίες της Λεπέν.

Το βίντεο δείχνει τον 96χρονο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτή του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, και μέλη του συγκροτήματος Match Retour με έδρα τη Λυών στο σπίτι του ηλικιωμένου Λεπέν δυτικά του Παρισιού, ανέφερε το Mediapart.

Ο διάδοχος του Εθνικού Μετώπου, ο Εθνικός Συναγερμός, ανέφερε σε ανακοίνωση που περιήλθε στην κατοχή του POLITICO ότι θα καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά των μελών του Match Retour για την εκμετάλλευση της φθίνουσας υγείας του.

Ο Jean-Marie Le Pen είχε καταδικαστεί επανειλημμένα για υποκίνηση φυλετικού μίσους και είναι διαβόητος στη Γαλλία για την υποβάθμιση του Ολοκαυτώματος. Η Μαρίν Λεπέν, η οποία ανέλαβε τα ηνία από τον πατέρα της το 2011, τον απέβαλε από το κόμμα τέσσερα χρόνια αργότερα λόγω των αντισημιτικών του σχολίων.

Τόσο ο πατέρας όσο και η κόρη συγκαταλέγονται μεταξύ των 27 ατόμων που συνδέονται με τον Εθνικό Συναγερμό που δικάστηκαν τη Δευτέρα με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν ένα σύστημα για την ανάθεση συμβάσεων για κοινοβουλευτικούς βοηθούς σε άτομα που εργάζονταν κυρίως για τις λειτουργίες του κόμματος και όχι για υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ.

Η Μαρίν Λεπέν έχει αρνηθεί την τέλεση αδικημάτων. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν θα απουσιάσει από τη δίκη και έχει τεθεί υπό νομική προστασία λόγω της φθίνουσας υγείας του.

Διαβάστε επίσης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter