Η Δεξιά παράταξη πάντα είχε μια πολύ καλή σχέση με τον στρατό και τους πολέμους. Εκτός από τα στρατιωτικά πραξικοπήματα που άνθρωποι δικοί της τα διοργάνωσαν, όσες φορές κυβέρνησε την Ελλάδα πριν από τη δικτατορία έστειλε το ελληνικό στρατό να πολεμήσει δίπλα στους αμερικανούς με προτεραιότητα τον επάρατο «κομμουνισμό».
Μετά τη μεταπολίτευση και την τραγωδία της Κύπρου, ακόμα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαλε τη χώρα από το ΝΑΤΟ. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά το 1974 μετείχαν μόνο ως επικουρικές.
Σήμερα όμως από όσα είπε ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος το δόγμα αλλάζει. Ο υπουργός ονειρεύεται τον εαυτό του από τα μετόπισθεν με στολή αρχιστράτηγου να οδηγεί τους άνδρες του ελληνικού στρατού σε πόλεμο.
Μιλώντας την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων και απευθυνόμενος στον διοικητή των δυνάμεων αυτών των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρίστοφερ Καβόλυ, και αφού τον ευχαρίστησε για την παρουσία του επισήμανε ότι «η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Πάντα στεκόταν στο πλευρό των συμμάχων της, τουλάχιστον εκείνων που δεν αμφισβητούν την εδαφική και κυριαρχική μας ακεραιότητα. Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον. Τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε μέλη αυτών των συμμαχιών, τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του δυτικού κόσμου, υπερασπίζοντας συχνά την ακεραιότητα του δυτικού κόσμου, την ελευθερία και τη δημοκρατία».
Τα προηγούμενα χρόνια και παρά το ότι η Ελλάδα είχε πιεστεί να συμμετάσχει ενεργητικά σε αποστολές του ΝΑΤΟ όπως αυτή του Αφγανιστάν και του Κοσσυφοπεδίου, έχει κρατήσει μια ουδετερότητα, παρέχοντας υποστήριξη των δυνάμεων της Συμμαχίας να χρησιμοποιήσουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.
Τώρα πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από τον πρόθυμο πολεμοχαρή υπουργό Εθνικής Αμυνας για το μέλλον όταν μάλιστα διακυρρήσει σε όλους τους τόνους την νέα ενισχυμένη συνεργασία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με αυτές των ΗΠΑ.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα στείλει τους άνδρες του ελληνικού στρατού να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως τη δεκαετία του 50 στην Κορέα, αν και από αυτή τη Δεξιά όλα να τα περιμένει κανείς.