Ο Χατζηδάκης… Μπακούνιν και άλλα θρασύτατα

Ο Χατζηδάκης… Μπακούνιν και άλλα θρασύτατα
Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

«Ο Χατζηδάκης εφαρμόζει αυτά που είχε πει ο Μπακούνιν»!

Το νέο νούμερο της… επιτελικής επιθεώρησης το έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, που ισχυρίστηκε χωρίς να βάλει τα γέλια ότι ο νεοφιλελεύθερος υπουργός ξυπνάει και κοιμάται με τα βιβλία του θεωρητικού του αναρχισμού στο χέρι, διότι –όπως το έθεσε ο εκ Μεσσηνίας γαλάζιος πολιτικός εγκέφαλος, ο Χατζηδάκης «βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας, αποδίδει στην εργασία αυτό που της οφείλεται δίκαια και αποδίδει με τον τρόπο αυτό ασφάλεια, άνεση και αναψυχή. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια που γίνεται με αυτό το νομοσχέδιο».

Τα «γαλάζια» στελέχη βέβαια, έχουν πάρει προ πολλού διαζύγιο με την αλήθεια για να έχει σημασία τι λένε οι βουλευτές της ΝΔ στην προσπάθειά τους να φανεί ότι έχουν λόγο και παρουσία στη Βουλή. Και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για βουλευτές που στα 45 τους ξεκινούν το βιογραφικό τους αναφέροντας ότι είναι ο «πρωτότοκος γιος του χειρουργού Παναγιώτη Χρυσομάλλη και της αναισθησιολόγου Κανέλλας Μιχαλολιάκου».

Παρόλα αυτά όμως έχει σημασία η προφανής αδυναμία ενός τυπικού σημερινού «γαλάζιου» βουλευτή να υπερβεί το ατακαδόρικο τρολαριστικό πλαίσιο που επιβλήθηκε δια των τηλεοπτικών «παράθυρων» και ζει μεγάλες μέρες στους διαδικτυακούς καφενέδες.

Έχει δηλαδή σημασία ότι ένας «κανονικός» βουλευτής της ΝΔ που έχει περάσει από διάφορα πόστα… «στρατηγικού σχεδιασμού» του κυβερνώντος κόμματος και υπερηφανεύεται μάλιστα ότι έχει και διδακτορικό –αν και δεν φαίνεται να το έχει σε πολλή υπόληψη και ο ίδιος καθώς «ξεχνά» την οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα του- καταφεύγει στον… Μπακούνιν, επειδή προφανώς ο ίδιος αδυνατεί να «ταιριάξει» δυο τρεις φράσεις που να μην προσπερνούν την ουσία και να βγάζουν νόημα.
Μιας και αναφέρθηκε όμως στον Μιχαήλ Μπακούνιν –έστω και εξυπνακίστικα- να του θυμίσουμε μια ρήση του που έχει σημασία να την γνωρίζει και –γιατί όχι;- να τη συζητήσει και με τον… μπακουνικό νεοφιλελεύθερο Χατζηδάκη: «Το Κράτος δεν απαιτεί παρά ένα πράγμα: όλα αυτά τα εγκλήματα να συντελεστούν νόμιμα. Μπορώ να σας καταστρέψω, να σας συντρίψω, να σας σκοτώσω, αλλά πρέπει να το κάνω ακολουθώντας τους νόμους. Διαφορετικά αποκαλούμαι εγκληματίας και αντιμετωπίζομαι ως τέτοιος. Αυτή είναι η έννοια ετούτης της αρχής, αυτής της λέξης του ατομικισμού».

Και αυτή είναι προφανώς η ουσία της επίθεσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη εναντίον κάθε έννοιας δικαιωμάτων αλλά και συλλογικής δράσης του κόσμου της εργασίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter