Το ένοχο παρελθόν του υπουργού Επικρατείας, του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και άλλων υπουργών με τον υπόδικο Μένιο Φουρθιώτη έδειξε εμμέσως από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της υπεράσπισης του εαυτού του απέναντι στη μήνυση του τηλεπαρουσιαστή για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε υποβάλει εναντίον του κ. Βρούτση, ο δημοσιογράφος, Μένιος Φουρθιώτης.
Μία αναπάντεχη στιγμή για όλα εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας που για καιρό διατηρούσαν επαφές με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή καταγράφηκε στη Βουλή κατά την τοποθέτηση του Γιάννη Βρούτση, όταν ο τελευταίος ανέβηκε στο βήμα για να ζητήσει από τους βουλευτές να μην άρουν την ασυλία του απέναντι στη μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει ο Μένιος Φουρθιώτης.
Ο υπόδικος για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και για το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του αποπεμφθέντα πρώην υπουργού Εργασίας για συκοφαντική δυσφήμιση, για όσα ο Γ. Βρούτσης κατήγγειλε σε βάρος του μιλώντας στο Documento για τους τραμπουκισμούς στο γραφείο του στο υπουργείο Εργασίας.
Το αίτημα για άρση της ασυλίας του Γ. Βρούτση απορρίφθηκε με την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών να το καταψηφίζουν, με ψήφους 262 κατά και 2 υπέρ, με τον πρώην υπουργό να εξηγεί πως στελέχη του υπουργείου και του e-EFKA «έπιασαν» την απάτη της αύξησης των μισθών συνεργατών του τηλεπαρουσιαστή, γλιτώνοντας το δημόσιο από ζημιά εκατομμυρίων.
Όμως η παρέμβαση του Γ. Βρούτση μάλλον προκάλεσε σύγκρυο σε αρκετά μέλη της κυβέρνησης.
«Με το συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος σήμερα με εγκαλεί διά μέσω της Βουλής να άρει την ασυλία μου, ούτε έχω συναντηθεί ποτέ. Ούτε έχω ανταλλάξει τηλέφωνα ποτέ μαζί του. Ούτε έχω επικοινωνήσει διά μηνύματος μαζί του. Ούτε έχω πάει στην εκπομπή του, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις. Ούτε έχει γίνει ποτέ η παραμικρή συνάντηση μαζί του. Το ξεκαθαρίζω αυτό προς τη Βουλή» δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, μόλις λίγους μήνες μετά τις αποκαλύψεις του Μένιου Φουρθιώτη για στενές επαφές με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον Νίκο Ρωμανό και άλλα μέλη της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων, ο τηλεπαρουσιαστής είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο μηνύματα που αντάλλασσε με τον υπουργό Επικρατείας, κατά τα οποία ο δεύτερος του δίνει αναφορά μετά από επαφές με πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης και παράλληλα του κάνει εξυπηρετήσεις.
«Καλησπέρα κύριε Φουρθιώτη και συγγνώμη για τη δυσκολία επικοινωνίας διότι πραγματικά βρισκόμαστε σε εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη κατάσταση λόγω ιού με απανωτές συναντήσεις. Σε επικοινωνία που είχα με τον κύριο Λιβάνιο μου μετέφερε ακριβές περιεχόμενο της οδηγίας και ό,τι είχε εξαρχής αναρτηθεί. Επιπλέον ο κύριος Γεωργιάδης και ο κύριος Πέτσας με ενημέρωσαν ότι δεν είχαν δεσμευτεί για οτιδήποτε άλλο. Στο νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση για τα τηλεπαράθυρα και για την παράγραφο στο εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης η οποία θα βελτιωθεί. Θα υπάρξει νέα νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά σύντομα που θα αφορά περιφερειακούς σταθμούς με εκτίμηση, Γεραπετρίτης» ανέφερε στο εν λόγω μήνυμα.
Επίσης, αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη άλλων μηνυμάτων, με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κατά τα οποία ο Ν. Ρωμανός φαίνεται να έχει στείλει μήνυμα ζητώντας από τον παρουσιαστή να «κλείσει το σούργελο». Κατά τον Μ. Φουρθιώτη, ο Ν. Ρωμανός αναφέρεται σε βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε άλλα μηνύματα που έδωσε τότε στη δημοσιότητα ο Μ. Φουρθιώτης, εμφανίζονται και άλλοι υπουργοί ως συνομιλητές μαζί του. Όπως για παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Νότης Μηταράκης και φυσικά ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και διευθυντής του γραφείο τύπου Νίκος Ρωμανός.