Ο Βλάχος πήρε τ’ άρµατα

Εν µέσω αντιπολιτευτικής ένδειας και δηµοσκοπικής στασιµότητας της πλειοψηφίας, οι «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν κάθε λόγο να κουνούν το δάχτυλο στους υπουργούς που αδυνατούν να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Πόσο µάλλον όταν οι συγκεκριµένοι υπουργοί αποτελούν τη βασική αιτία της εντεινόµενης κοινωνικής αγανάκτησης που εισπράττουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Σε αυτήν τη συνθήκη σύγκρουσης µεταξύ σηµαντικού αριθµού µελών της ΚΟ και αυτών του υπουργικού συµβουλίου σε δηµόσια θέα, η στάση του Γιώργου Βλάχου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής συνυπέγραψε την ερώτηση των έντεκα για τα «κόκκινα» δάνεια. Μετά την απρεπή, όπως τη χαρακτήρισε ο Νικήτας Κακλαµάνης, απάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών ο οποίος παρέπεµπε τους ερωτώντες βουλευτές σε όσα παρέθετε γραπτώς η αρµόδια γενική γραµµατέας, ο Γ. Βλάχος επανήλθε καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση για το ίδιο ζήτηµα. Οταν ο Κωστής Χατζηδάκης ήρθε στη Βουλή για να απαντήσει, ο πούρος καραµανλικός βουλευτής αποδόµησε τους υπουργικούς ισχυρισµούς εξωραϊσµού της δυσµενούς κατάστασης που έχει διαµορφωθεί για τους δανειολήπτες. Το τελευταίο του… χτύπηµα είχε θύµα τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Στο καθιερωµένο πλέον υπουργικό «µασάζ» της ΚΟ ο υπουργός Ανάπτυξης έγινε δέκτης µαζικής γκρίνιας για το µείζον ζήτηµα της ακρίβειας.

Σε αντίθεση µε τους συναδέλφους του που προσπαθούσαν να καλλωπίσουν τον λόγο τους, ο Γ. Βλάχος ήταν ευθύς προς τον Τ. Θεοδωρικάκο, ζητώντας να µπει πλαφόν κέρδους στα σουπερµάρκετ και ξεκαθαρίζοντας πως οι δυο τους θα τα πουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αντί στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης. Και για να µην το ξεχάσω, φηµολογείται έντονα ότι ο έµπειρος κοινοβουλευτικός ετοιµάζει νέα αιχµηρή ερώτηση. Οψόµεθα. Α.Π.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ