Ο Βίκτορ Όρμπαν οδηγεί τη Λατινοπούλου σε σκληρό χειρισμό της μετανάστευσης

Το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε το ακροδεξιό κόμμα Φωνή της Λογικής της Αφροδίτης Λαιτνοπούλου ότι ευθυγραμμίζεται με την ακροδεξιά της ΕΕ, ιδιαίτερα τον Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο λένε ότι είναι επιβλαβής για τα συμφέροντα της χώρας στη μετανάστευση.

Μετά τις εκλογές στην ΕΕ, το κόμμα Φωνή της Λογικής με επικεφαλής την ευρωβουλευτή Αφροδίτη Λατινοπούλου προσχώρησε στην ακροδεξιά ομάδα της ΕΕ,  Patriots for Europe, «Πατριώτες για την Ευρώπη».

Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Παύλος Μαρινάκης απέρριψε εκκλήσεις για λύσεις «τύπου Όρμπαν» για τη μετανάστευση, χαρακτηρίζοντάς τις ως καταστροφικές για τα συμφέροντα της χώρας.

Αναφερόμενος στην ελληνική ακροδεξιά, άφησε να εννοηθεί ότι αυτοί που «δήθεν θέλουν το καλό της Ελλάδας και θέλουν να λύσουν το μεταναστευτικό» δεν μπορούν να συνδέονται με τον Όρμπαν.

«Η θέση του Όρμπαν στην Ευρώπη είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Αν οι απόψεις αυτών των χωρών επικρατούσαν στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα ήταν αποθήκη ψυχών», είπε ο Μαρινάκης.

Ο Όρμπαν της Ουγγαρίας αρνήθηκε να δεχθεί μετανάστες και πρόσφυγες και δεσμεύτηκε να μην τηρήσει το νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το 2026.

Ο Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος επέμεινε ότι οι χώρες πρώτης γραμμής δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος της μετανάστευσης και σημείωσε ότι η πρόσφατη επιστολή της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τις πρωτεύουσες της ΕΕ αντικατοπτρίζει την ελληνική θέση για το θέμα.

Τι λέει η Λατινοπούλου

Η ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν στο παρελθόν μέλος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αποχώρησε το 2023, δημιουργώντας το δικό της «Φωνή της Λογικής».

Οι εθνικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ακροδεξιά και ακροδεξιά κόμματα, όπως η Φωνή της Λογικής, βρίσκονται σε άνοδο, ψαρεύοντας ψήφους από την παραδοσιακή δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Σε επαφή με το Euractiv, η Αφροδίτη Λατινοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο Μαρινάκης προσπαθεί να «ρίξει σκόνη στα μάτια του λαού» ελπίζοντας να κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησης στη μετανάστευση κάτω από το χαλί.

«Εάν θέλουν να δουν πώς αντιμετωπίζεται πραγματικά αυτό το ζήτημα, θα πρέπει να δουν τι κάνουν η κυρία Μελόνι, η κ. Λεπέν και ο κ. Τουσκ. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αποφεύγει να αναφερθεί στον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, παρότι ανήκει στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια. Η επιλεκτική του σιωπή δείχνει ξεκάθαρα τις πραγματικές προθέσεις και τη στρατηγική της κυβέρνησης», αναφέρει σε γραπτή απάντησή της η Λατινοπούλου.

Ο Πολωνός Τουσκ, ο οποίος ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια της ΕΕ (ΕΛΚ) με τη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή των αιτήσεων ασύλου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του δεν θα σεβαστεί τις διατάξεις του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και δεν θα δεχτεί πρόσφυγες από άλλες χώρες.

Η Λατινοπούλου υπερασπίστηκε επίσης τον Όρμπαν, λέγοντας ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως «μπαμπούλα για να αποπροσανατολίσουν και να τρομάξουν τους ανθρώπους».

«Ωστόσο, η αλήθεια δεν ευθυγραμμίζεται με την αφήγησή τους γιατί αν υπήρχαν περισσότερες πολιτικές όπως αυτές του κ. Όρμπαν, του κ. Τουσκ και της κυρίας Μελόνι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι πολιτικές όπως αυτές της κ. Μέρκελ, της κ. φον ντερ Λάιεν, και κ. Μητσοτάκη που επικράτησε, η Ευρώπη δεν θα αντιμετώπιζε σήμερα αυτόν τον υπαρξιακό κίνδυνο εξισλαμισμού».

Πηγή: Euraktiv

Διαβάστε επίσης:

Ανάλυση CNN: Μήνυμα των ΗΠΑ στο Ιράν η επίθεση με βομβαρδιστικό stealth B-2 κατά των Χούθι


Επιχείρηση διαγραφής της δημοσιογραφίας – «Τείχος» για την ελευθεροτυπία, μετά το αδιανόητο αίτημα του Αριστείδη Φλώρου της Energa


Νέα δημοσιεύματα για Τσίπρα-Βενιζέλο: Το δείπνο με οργανωτή τον Μαραντζίδη


Ποιο κράτος δικαίου;


Νοσοκομεία: Πανελλαδική 24ωρη απεργία – Τι απαιτούν οι γιατροί για τη Δημόσια Υγεία


Ολιστική σύγκρουση Καραμανλή – Σαμαρά με Μητσοτάκη