Ο βατραχόφωνος

Κουίζ: Ποιες τιμές κερδίζουν καθαρά και με καταφανή διαφορά στο ράλι ταχύτητας και ανόδου; Οι τιμές θράσους του Αδωνη Γεωργιάδη ή οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, της βενζίνης και των βασικών καταναλωτικών αγαθών;

And the winner is… το θράσος, το ψέμα, η πονηριά και η εξαπάτηση. Με δυο λέξεις: Αδωνης Γεωργιάδης.

Ο οποίος ακροδεξιός υπουργός και αντιπρόεδρος της NΔ επισκέφτηκε πρόσφατα την πόλη της Καστοριάς και κατά την άφιξή του άκουσε τα εξ αμάξης από τους συγκεντρωμένους κατοίκους-αγρότες, καθώς η ακρίβεια που καλπάζει οδηγεί τα νοικοκυριά σε βίαιη φτωχοποίηση και τους ανθρώπους στην απελπισία.

Κάποιος από τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο της περιφέρειας απευθυνόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης του είπε: «Με πληρωμένες βενζίνες ήρθες», ένας άλλος διαμαρτυρόμενος τον ρώτησε: «Στο σουπερμάρκετ έχεις μπει ποτέ ή στέλνεις οικιακή βοηθό;» και ένας τρίτος απελπισμένος αναρωτήθηκε: «Τα βγάζεις πέρα με τον μισθό του υπουργού;».

Και ο γνωστός «βατραχόφωνος» (βρεκεκέξ κουάξ κουάξ) υπουργός στη «σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς» (από την οποία είχαν αποκλειστεί οι αγρότες) απαντώντας στα ειρωνικά ερωτήματα που δέχτηκε μίλησε για «ακραίο λαϊκισμό», ενώ για τον μισθό του υπουργού και αν τα βγάζει πέρα διευκρίνισε ότι «με νόμο Σαμαρά οι υπουργοί δεν παίρνουν χρήματα για τα υπουργικά τους καθήκοντα. Μηδέν!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάθαμε λοιπόν από τον «δεξιό (βατραχόφωνο) ψάλτη» της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης ότι ο λαός της Καστοριάς είναι Ιανός.

Οταν δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ με 51%, όταν αντιπαλεύει την εφαρμογή της «προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών» που έγινε με «ανταλλαγή του ονόματος της Μακεδονίας για τη μη περικοπή των συντάξεων» και όταν πιστεύει τις υποσχέσεις για επιδότηση της πρωτογενούς παραγωγής, για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και για γενναία αύξηση των συντάξεων, τότε είναι η φωτεινή, η νέα και η όμορφη πλευρά του Ιανού. Τότε είναι λαός υπερήφανος και ανυπότακτος.

Οταν νιώθει διαψευσμένος, εξαπατημένος και ανίκανος να επιβιώσει απέναντι στη συνεχώς επελαύνουσα λαίλαπα της ακρίβειας, όταν αποκαλεί τον υπουργό «απατεώνα, κωλοτούμπα και ντροπή της ΝΔ» που συνεχίζει να τον εμπαίζει με ψέματα και με αντιστροφή της πραγματικότητας, τότε είναι η σκοτεινή, η γερασμένη και η άσχημη πλευρά του Ιανού. Τότε είναι λαός με ακραίο λαϊκισμό.

Οσο για τον υπουργικό μισθό που με νόμο Σαμαρά είναι «μηδέν», ο (βρεκεκέξ κουάξ κουάξ) υπουργός ήθελε να πει ότι εάν ο υπουργός είναι βουλευτής, δεν παίρνει επιπλέον αποζημίωση για το υπουργιλίκι και περιορίζεται στον «πενιχρό» μισθό του βουλευτή και μόνο.

Δεν είπε ότι ο μηνιαίος μισθός ενός υπουργού (που δεν είναι βουλευτής) ανέρχεται στις 6.212 ευρώ, δηλαδή ούτε καν ο μισθός του διορισμένου διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη και κ. Βρούτση, που είναι 8.134,56 ευρώ.

«Δεν βγαίνω, μάνα μου».