Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί: «Αγαπάω τον Τζο, αλλά χρειαζόμαστε νέο υποψήφιο»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ζήτησε από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί: «Αγαπάω τον Τζο, αλλά χρειαζόμαστε νέο υποψήφιο»
O Joe Biden με τον George Clooney σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα οργάνωσε έρανο για την εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα του 2024 με άρθρο στους New York Times με τίτλο: «Τζορτζ Κλούνεϊ: Αγαπάω τον Τζο Μπάιντεν, αλλά χρειαζόμαστε νέο υποψήφιο».

«Λατρεύω τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή, ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο και πιστεύω σε αυτόν. Πιστέψτε στον χαρακτήρα του. Πιστέψτε στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κέρδισε τις μάχες που είχε αντιμετωπίσει», έγραψε ο Κλούνεϊ.

«Αλλά η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στον χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι καταστροφικό να το λέμε, αλλά ο Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο ήμουν πριν από τρεις εβδομάδες στη συγκέντρωση χρημάτων, δεν ήταν ο Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ».

Τα σχόλια του Κλούνεϊ έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Μπάιντεν ότι το ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ ήταν απλώς μια «κακή νύχτα» ή ένα «κακό επεισόδιο».

Επίσης, η άμεση γλώσσα τοποθετεί τον Κλούνεϊ ανάμεσα στην χορωδία των Δημοκρατικών, από εκλεγμένους αξιωματούχους μέχρι δωρητές υψηλού προφίλ, που ζητούν από τον πρόεδρο να επιτρέψει σε έναν άλλο, νεότερο υποψήφιο να πάρει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Θα ήταν ακατάστατο; Ναι. Η δημοκρατία είναι ακατάστατη», έγραψε ο Κλούνεϊ. «Αλλά θα ζωντάνευε το κόμμα μας και θα ξυπνούσε ψηφοφόρους που, πολύ πριν από το ντιμπέιτ του Ιουνίου, είχαν ήδη κάνει check out; Σίγουρα θα το έκανε».

«Ο σύντομος δρόμος μέχρι την ημέρα των εκλογών θα ήταν όφελος για εμάς, όχι κίνδυνος», συνέχισε ο Κλούνεϊ. «Θα μας έδινε την ευκαιρία να αναδείξουμε το μέλλον χωρίς τόση έρευνα της αντιπολίτευσης και αρνητική εκστρατεία, που έρχεται με αυτές τις γελοίαε μεγάλες και ακριβές προεκλογικές περιόδους».

Σε τελευταίες δηλώσεις του ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι παραμένει στην κούρσα.

Αμερικανοί σχολιαστές θυμίζουν ότι ο Μπάιντεν είχε επαινέσει τον χαρακτήρα του Κλούνεϊ σε μια δεξίωση του Λευκού Οίκου το 2022. «Ένα πράγμα που σέβομαι περισσότερο στον Τζορτζ -και το εννοώ ειλικρινά- είναι η βαθιά του ενσυναίσθηση», είχε πει ο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Μπομπ Μενέντεζ: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης στη δίκη του γερουσιαστή

Ζαχάροβα για αποστολή F-16 στην Ουκρανία: «Η Ουάσιγκτον ηγείται πολεμικής συμμορίας»

Θρίλερ στη Βρετανία: Δολοφόνησαν με βαλλίστρα τη σύζυγο και τις κόρες σχολιαστή του BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter