Τυφλή υποταγή στα κελεύσματα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, επιδεικνύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τζαβάρας και μετά τη δημόσια στήριξη του «καραμανλικού» Ευάγγελου Αντώναρου στην Κατερίνα Παπακώστα, ανέλαβε αυτοβούλως την υπεράσπιση της απόφασης του αρχηγού του να παύσει τη συνάδελφό του από το σχήμα Τομεαρχών, μετά τις αιχμές που άφησε η βουλευτής, μέσω του διαδικτύου, σε βάρος του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, με αφορμή τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
«Εάν φτάσει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε ένα τέτοιο σημείο, ώστε να έλθει σε διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο, καλά θα κάνει να αποχωρήσει και να παραιτηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
«Θεωρώ ότι ο πρόεδρος έκανε πολύ καλά» (σ.σ. και προχώρησε στην αντικατάσταση της κ.Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας), είπε ο κ.Τζαβάρας και διευκρίνισε: «Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι ο κάθε βουλευτής, σε κάθε κόμμα, οφείλει να είναι προεδρικός, δηλαδή να υποστηρίζει τον πρόεδρο του κόμματός του, ο οποίος έχει αναδειχθεί με καταστατικές διαδικασίες. Όταν μάλιστα ο δικός μας πρόεδρος, ο Κ.Μητσοτάκης, εκτός από την εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος, δηλαδή των καταστατικών στοιχείων, που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, έχει πάρει την ψήφο και ενός τόσο μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, θεωρώ ότι είναι λαοπρόβλητος και δεν έχει κανένα νόημα να εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε βουλευτής δημοσίως και να του υποδεικνύει πράγματα ή να του κάνει κάποια κριτική».
Ο κ.Τζαβάρας σημείωσε ότι η κ.Παπακώστα «είναι μία βουλευτής που έχει μία διαδρομή στο κοινοβούλιο», εκτιμώντας, όμως, ότι η τοποθέτησή της «δεν ήταν μία ευπρεπής συμπεριφορά και κυρίως δεν ήταν μία συμπεριφορά που να έχει το στοιχείο της συνεπούς ενασχόλησης με προβλήματα, που κάθε βουλευτής αντιμετωπίζει σαν καθήκον του, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τη Βουλή, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τις τάξεις του κόμματός του […] γιατί δε θα υποδείξει ο βουλευτής στον πρόεδρο τι θα κάνει αναφορικά με ένα θέμα, το οποίο ανάγεται στην κυριαρχική του θέληση».
Σε ό,τι αφορά τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί θεσμούς κοινοβουλευτικούς για επικοινωνιακή αξιοποίηση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζει, ή που της παρουσιάζει η επικαιρότητα». «Οι Εξεταστικές Επιτροπές, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δεν αποτελούν όπλα στα χέρια της κυβέρνησης, για να τιμωρεί τους πολιτικούς της αντιπάλους», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό που θέλει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία, είναι να προσπαθεί να αναγκάζει τον αντίπαλό του να παραδέχεται δημοσίως πράγματα, τα οποία είναι αντίθετα στην κοινή γνώμη και με αυτή την έννοια νομίζει ότι κερδίζει πόντους. Η κυβέρνηση θα κερδίσει πράγματι τους πόντους που θέλει, όταν κερδίσει οριστικά το παιχνίδι της εξουσίας και κυρίως το παιχνίδι της Δημοκρατίας, που της επιβάλλει να χειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις εθνικές υποθέσεις. Εκεί η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει και επικοινωνιακά και πολιτικά και ιδεολογικά».