Ο τυφώνας Μίλτον «χτυπά» τη Φλόριντα: Η προβλεπόμενη πορεία – «Θα πλημμυρίσουν τα πάντα» (LIVE)

Ο τυφώνας Μίλτον «χτυπά» τη Φλόριντα: Η προβλεπόμενη πορεία – «Θα πλημμυρίσουν τα πάντα» (LIVE)

Σε κατάσταση συναγερμού η Φλόριντα, καθώς λίγες ώρες απομένουν μέχρι ο τυφώνας Μίλτον να πλήξει την ενδοχώρα. Προβλέπεται να επηρεάσει την κεντρική ακτή το βράδυ της Τετάρτης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν «για ένα από τα πιο καταστροφικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί».

LIVE η πορεία του τυφώνα Μίλτον

 

Ο τυφώνας Μίλτον είναι «κατηγορίας 5» με ανέμους ταχύτητας 160 μιλίων/ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC). Κινείται βορειοανατολικά με ταχύτητα 14 μιλίων/ώρα.

«Σύμφωνα με την προβλεπόμενη πορεία, το κέντρο του Μίλτον θα κινηθεί σήμερα κατά μήκος του ανατολικού Κόλπου του Μεξικού, θα προσγειωθεί κατά μήκος της δυτικής-κεντρικής ακτής της Φλόριντα αργά απόψε ή νωρίς το πρωί της Πέμπτης και θα απομακρυνθεί από την ανατολική ακτή της Φλόριντα πάνω από τον δυτικό Ατλαντικό Ωκεανό το απόγευμα της Πέμπτης», ανέφερε το NHC.

Ο Μίλτον ενδέχεται να είναι «η χειρότερη καταιγίδα που έχει πλήξει τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο σύσκεψης στον Λευκό Οίκο για τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Πρέπει να απομακρυνθείτε τώρα, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου», τόνισε απευθυνόμενους στους κατοίκους της τρίτης πιο πολυπληθούς αμερικανικής πολιτείας.

Η Κάμαλα Χάρις σε συνέντευξή της στο ABC ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες αναμένεται να περάσει ο Μίλτον «να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τους τοπικούς αξιωματούχους».

Ένδειξη της σοβαρότητας με την οποία ο Λευκός Οίκος αντιμετωπίζει τον κυκλώνα είναι και το γεγονός ότι ο Μπάιντεν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γερμανία και την Ανγκόλα.

«Τελευταία ευκαιρία»

Ο σερίφης της κομητείας Χίλσμπορο δήλωσε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για όσους κατοίκους της δυτικής ακτής θέλουν να εκκενώσουν την περιοχή.

«Αυτή είναι η 11η ώρα. Αν βρίσκεστε σε ζώνη εκκένωσης, φύγετε τώρα», δήλωσε ο σερίφης Τσαντ Κρόνιστερ σε δημοσιογράφο του CNN το πρωί της Τετάρτης.

«Είδαμε ήδη κάποιες πλημμύρες εδώ έξω νωρίς το πρωί. Θα χειροτερεύσει  η κατάσταση, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε».

«3 εκατ. πολίτες στη ζώνη κινδύνου»

Ο τυφώνας Μίλτον θα αυξήσει την έντασή του κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, θέτοντας αρκετές πόλεις σε κίνδυνο εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων, προειδοποιεί το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων (SPC).

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι σε τμήματα της κεντρικής και νότιας Φλόριντα, βρίσκονται σε καθεστώς κινδύνου, όπως οι περιοχές Φορτ Μάιερς, Σαρασότα και Μελβούρνη, δήλωσε το SPC.

Αρκετοί ανεμοστρόβιλοι -συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αξιολογούνται ως EF 2 ή υψηλότεροι- είναι πιθανοί σε αυτή την περιοχή.

«Καθώς ο τυφώνας Μίλτον κινείται σήμερα πάνω από τη χερσόνησο της Φλόριντα, αρκετοί ανεμοστρόβιλοι θα είναι πιθανό να εκδηλωθούν σε τμήματα της κεντρικής και νότιας χερσονήσου», προειδοποιεί το SPC. Και προσθέτει: «Ένας ή δύο ισχυροί ανεμοστρόβιλοι μπορεί να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια του μέσου και του τέλους του απογεύματος».

Ο τυφώνας Helene δημιούργησε περισσότερους από 30 ανεμοστρόβιλους στα νοτιοανατολικά, αλλά η απειλή ανεμοστρόβιλων του Milton θα περιοριστεί πιθανότατα στη Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης

Μεταγωγικά από Ιαπωνία, Χιλή και Πολωνία προσγειώθηκαν στην Ελλάδα – Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στον Λίβανο

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Μάχες «μέχρις εσχάτων» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Το Σάββατο η κρίσιμη Kεντρική Eπιτροπή για Κασσελάκη

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν με live streaming» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter