Ο τυφώνας Μίλτον σφυροκοπά τη Φλόριντα: Xωρίς ρεύμα 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις – Αναφορές για νεκρούς (LIVE εικόνα)

Ο τυφώνας Μίλτον σφυροκοπά τη Φλόριντα: Xωρίς ρεύμα 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις – Αναφορές για νεκρούς (LIVE εικόνα)

Ο τυφώνας Μίλτον πλήττει τη δυτική ακτή της Φλόριντα με ισχυρές καταιγίδες καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς κινείται με ανατολική κατεύθυνση. Ο Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα.

Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται τοπικά δίκτυα, υπάρχουν αναφορές για «πολλούς θανάτους» στην κομητεία Σεν Λούσι, μετά από ανεμοστρόβιλο. Ο σερίφης δήλωσε ότι πιθανότατα υπάρχουν νεκροί σε Country Club δίχως να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις 23:00 (τοπική ώρα) 06:00 ώρα Ελλάδας η ταχύτητα των ανέμων είχε μειωθεί στα 165 χλμ / ώρα υποβιβάζοντας τον Μίλτον στην Κατηγορία 2, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται ακραία επικίνδυνος.

Το μάτι του κυκλώνα βρίσκονταν σε απόσταση 120 χλμ νοτιοδυτικά του Ορλάντο, στο κέντρο της Φλόριντα.

Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πολίτες υποχρεώθηκαν από τις Αρχές να απομακρυνθούν με κάθε μέσο, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να απευθύνει δραματική έκκληση για εκκένωση μιλώντας για ζήτημα ζωής και θανάτου με αποτέλεσμα η Φλόριντα να έχει γίνει πόλη – φάντασμα.

Διαβάστε σχετικά: Χτυπά τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Πόλεις φαντάσματα, μαύρες προβλέψεις – Πάνω από πέντε εκατ. εκτοπισμένοι (LIVE εικόνα)

Το πέρασμα του «Μίλτον» θα φέρει ισχυρότατες καταιγίδες, πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφικούς ανέμους, τόσο κοντά στο «μάτι» όσο και αρκετά χιλιόμετρα μακριά του. Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων των ΗΠΑ, θα διατηρήσει την ισχύ του έως το πρωί της Πέμπτης.

Τη στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον άρχισε να πλήττει τις ακτές της Φλόριντα, εκδόθηκαν 116 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους σε όλη την πολιτεία. Παράλλλα, έχουν εκδοθεί εννέα προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

«Θα κινηθεί μέσω της κεντρικής Φλόριντα έως το πρωί της Πέμπτης. Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τις δυτικές και ανατολικές ακτές», δήλωσε ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις. «Η πολιτεία έχει παράσχει γεννήτριες σε καταφύγια, διαθέτει αποθέματα καυσίμων και η τροχαία έχει οριστεί να συνοδεύει τα φορτηγά με καύσιμα στα πρατήρια όταν ανοίξουν ξανά τα λιμάνια», πρόσθεσε.

LIVE η πορεία του τυφώνα Μίλτον

Πάνω από 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα

Οι διακοπές ρεύματος αυξήθηκαν κατακόρυφα σε ολόκληρη τη Φλόριντα καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλήττει την ενδοχώρα – διπλασιάστηκαν σε 2 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα σύμφωνα με το CNN.

Ορισμένες κομητείες αναφέρουν ότι πάνω από το 70% των συνδρομητών ενέργειας είναι χωρίς ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Σαρασότα και Μανατί και Πινέγιας. Η κομητεία Χάρντι στην κεντρική Φλόριντα βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο σκοτάδι, με το 97% των κατοίκων να αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος.

Οι διακοπές αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN, οι διακοπές ρεύματος θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο Μίλτον διατρέχει την πολιτεία.

πηγή: CNN

Οι πρώτες εικόνες από τη Φλόριντα

Διαβάστε επίσης

Σοκ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ – Συλλυπητήρια μηνύματα από συλλόγους και ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Αγγλία

«Πόλεµος κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας»: Συγκλονίζει η µαρτυρία της ακτιβίστριας Κίρστεν Σάδερλαντ από τη Γάζα

Νέες ταινίες: Ένα ρομπότ παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter