Τυφώνας Μίλτον: «Η καταιγίδα του αιώνα» πλήττει τη Φλόριντα – Πόλεις φαντάσματα, χωρίς ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις (LIVE εικόνα)

Κοντά στο Siesta Key της Φλόριντα έφτασε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) ο τυφώνας Μίλτον, πλήττοντας την περιοχή ως φαινόμενο «κατηγορίας 3», με ανέμους ταχύτητας 193 χλμ/ωρα. «Καταιγίδα του αιώνα» το χαρακτήρισε ο Τζό Μπάιντεν, προτρέποντας όσους κατοίκους δεν έχουν εκκενώσει τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» «να ακολουθήσουν όλες τις οδηγίες ασφαλείας. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια πολίτες υποχρεώθηκαν από τις Αρχές να απομακρυνθούν με κάθε μέσο, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να απευθύνει δραματική έκκληση για εκκένωση μιλώντας για ζήτημα ζωής και θανάτου με αποτέλεσμα η Φλόριντα να έχει γίνει πόλη – φάντασμα.

Διαβάστε σχετικά: Χτυπά τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Πόλεις φαντάσματα, μαύρες προβλέψεις – Πάνω από πέντε εκατ. εκτοπισμένοι (LIVE εικόνα)

Το πέρασμα του «Μίλτον» θα φέρει ισχυρότατες καταιγίδες, πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφικούς ανέμους, τόσο κοντά στο «μάτι» όσο και αρκετά χιλιόμετρα μακριά του. Μάλιστα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων των ΗΠΑ, θα διατηρήσει την ισχύ του έως το πρωί της Πέμπτης.

Τη στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον άρχισε να πλήττει τις ακτές της Φλόριντα, εκδόθηκαν 116 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους σε όλη την πολιτεία. Παράλλλα, έχουν εκδοθεί εννέα προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

LIVE | Hurricane Milton cameras

«Θα κινηθεί μέσω της κεντρικής Φλόριντα έως το πρωί της Πέμπτης. Οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τις δυτικές και ανατολικές ακτές», δήλωσε ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις. «Η πολιτεία έχει παράσχει γεννήτριες σε καταφύγια, διαθέτει αποθέματα καυσίμων και η τροχαία έχει οριστεί να συνοδεύει τα φορτηγά με καύσιμα στα πρατήρια όταν ανοίξουν ξανά τα λιμάνια», πρόσθεσε.

LIVE η πορεία του τυφώνα Μίλτον

Πάνω από 1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα

Οι καταστροφικοί άνεμοι από τον τυφώνα Μίλτον κόβουν το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Φλόριντα. Περισσότερα από 1 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις στην πολιτεία είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το powerOutage.us.

Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN, οι διακοπές ρεύματος θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο Μίλτον διατρέχει την πολιτεία.

Οι πρώτες εικόνες από τη Φλόριντα