Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Σε κατάσταση συναγερμού οι ΗΠΑ από την επέλαση του τυφώνα Μίλτον, που αναμένεται να φτάσει τις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για ένα από τα καταστροφικότερα φαινόμενα που έχουν καταγραφεί, ακόμη και εάν προβλέπεται να εξασθενήσει η ισχύς του πριν φτάσει σε παράκτιες περιοχές.

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων/ώρα, ανακοίνωσε το NHC.

Διαβάστε σχετικά: Στο έλεος του τυφώνα Μίλτον η Φλόριντα: «Ζήτημα ζωής και θανάτου» – Δραματική έκκληση για εκκενώσεις (Photos-Video)

Που θα «χτυπήσει» ο Μίλτον

Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο τυφώνας κινείται νοτιότερα του αναμενομένου.

Η τρέχουσα τροχιά δείχνει πορεία  προς τη Σαρασότα, ακριβώς νότια του κόλπου της Τάμπα, σύμφωνα με το CNN. Αν και προβλέπεται να εξασθενήσει πριν φτάσει στην στεριά, θα μεγαλώσει σε μέγεθος – που σημαίνει ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις του θα γίνουν αισθητές σε μεγαλύτερη περιοχή.

«Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου»

Οι αρχές μάλιστα, προειδοποιούν για θανάσιμο κίνδυνο και καλούν τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τους κατοίκους της Φλόριντα να εκκενώσουν την περιοχή θέτοντας «θέμα ζωής και θανάτου» ενόψει του τυφώνα Μίλτον της κατηγορίας 4 στην πολιτεία.

Μιλώντας στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να είναι μία από τις χειρότερες για τη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα.

«Εκκενώστε τώρα, τώρα, τώρα», είπε στους κατοίκους της Φλόριντα, υποσχόμενος ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βοηθήσει την πολιτεία “πριν, κατά τη διάρκεια και μετά” το χτύπημα του τυφώνα.

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι η Φλόριντα έχει ετοιμάσει δεκάδες καταφύγια για να βοηθήσει στη στέγαση των κατοίκων που έμειναν αποκλεισμένοι από την καταιγίδα.

«Έχουμε έναν από τους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν 10.000», δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Άλλοι θα κάνουν πολλές χιλιάδες. Αλλά αυτά έχουν σχεδιαστεί για να είναι καταφύγιο τελευταίας ανάγκης».

Δραματική ήταν και έκκληση της δημάρχου της Τάμπα. «Φύγετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μην περιμένετε. Αν παραμείνετε στις περιοχές που εκκενώνονται θα πεθάνετε» ανέφερε.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν την περιοχή με τους αυτοκινητόδρομους στην Τάμπα να έχουν πλημμυρίσει αυτοκίνητα σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Οι αξιωματούχοι της Πολιτείας λένε ότι πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη εκκένωση από τον τυφώνα Ίρμα το 2017.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter