Ο Τραμπ «σε μπελάδες» στο εξώφυλλο του Time

Την… πορεία που φαίνεται να παίρνει η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, μετά και από το ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις, περιγράφει με ένα γλαφυρό εξώφυλλο του το αμερικανικό περιοδικό Time. Ο Τραμπ καβάλα σε ένα αμαξάκι του γκολφ παίρνει την κατηφόρα μέσα στα χώματα και όχι το γρασίδι ενός γηπέδου γκολφ, κοιτώντας αγχωμένος προς τα πίσω ενώ ο τίτλος είναι ξεκάθαρος «In trouble» (σ.σ. σε μπελάδες).

Στο κεντρικό του άρθρο το περιοδικό ξεκινάει λέγοντας πως οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους πιο πολύ από κάθε άλλο δίδυμο υποψηφίων στην ιστορία των ΗΠΑ. Στην συνέχεια αφού απαριθμεί και εστιάζει στις διαφορές Χάρις- Τραμπ, δίνει μια περιγραφή των βασικών θέσεων των υποψηφίων, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στο ντιμπέιτ, ενώ δίνει μια εκτίμηση σχετικά με το πώς εμφανίστηκαν αυτοί στην οθόνη κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανάλυση, παρά το γεγονός ότι η Χάρις είχε καλύτερη παρουσία στο ντιμπέιτ, έχει ακόμα πολύ δρόμο να καλύψει για να κερδίσει τις καρδιές των Αμερικανών κι αυτό γιατί ακόμα και μετά το ντιμπέιτ εμφανίζεται κάπως «άγνωστη» σε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων.

Τα παραπάνω είναι σύμφωνα με το Time οι λόγοι που η κούρσα παραμένει ουσιαστικά ισοπαλία. Όπως τονίζει το περιοδικό: «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τραμπ και την Χάρις επί της ουσίας ισόπαλους στις πολιτείες- κλειδιά, ενώ και οι δύο πλευρές των ψηφοφόρων εμφανίζονται πιο ενθουσιώδεις όσον αφορά στην συμμετοχή τους αυτό το φθινόπωρο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Παρά την επιδέξια παγίωση της εξουσίας της και το κύμα υποστήριξης η Χάρις παραμένει απροσδιόριστη για πολλούς Αμερικανούς. Και ο Τραμπ, παρά τις αποτυχίες του στο τέλος του καλοκαιριού, παραμένει σε ισχυρότερη θέση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα στην κούρσα του 2016 ή του 2020».

Σύμφωνα με το Time η καμπάνια του Τραμπ όμως το επόμενο διάστημα αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα κυρίως επειδή ο υποψήφιος ως γνωστόν δεν μπορεί να πειθαρχήσει πλήρως όσον αφορά στην στρατηγική και την τακτική της καμπάνιας, η οποία αναγκαστικά αναπροσαρμόστηκε απέναντι στην Χάρις, ενώ ήταν εναντίον του Μπάιντεν.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εμμονή τους με τις προσωπικές σεξιστικές επιθέσεις στην Κάμαλα θα του κοστίσουν. Όπως τονίζει το δημοσίευμα: «Η ομάδα του Τραμπ ποντάρει στο ότι η ενική προσέγγιση του στην πολιτική μπορεί να του χαρίσει την νίκη. Ξέρουν όμως ότι η στρατηγική τους είναι ευάλωτη εξαιτίας των καπρίτσιων του αφεντικού τους- κάποιου που καιρό τώρα εμπιστεύεται πάνω από όλους τα ίδια του τα ένστικτα. Οι Wiles και LaCivita μπορεί να έχουν κατασκευάσει μια πειθαρχημένη επιχείρηση που σχεδιάστηκε για να του δώσει τη νίκη, όμως στην τελική ευθεία της κούρσα, ο Τραμπ μαζεύει γύρω του όλο και περισσότερους από έναν περιφερόμενο θίασο έμπιστων που τον ενθαρρύνουν να αγκαλιάσει τις παρορμήσεις του».

Διαβάστε επίσης

Greek Mafia: Την ενοχή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Κοντογιώργη ζητά ο εισαγγελέας – «Είμαι αθώος, έχω δύο παιδιά» απαντά

Ντιμπέιτ Χάρις-Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι σου – Είσαι μαρξίστρια» – Οι ατάκες για Πούτιν, Μπάιντεν, Ισραήλ

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείδωσε η υποψηφιότητα Πολάκη, ποιοι άλλοι αναμένεται να δώσουν τη μάχη – Άμεσα οι ανακοινώσεις από Κασσελάκη

Τέιλορ Σουίφτ: «Εγώ, η άτεκνη γατομαμά στηρίζω την Κάμαλα Χάρις»

Προς παραγραφή και το σκάνδαλο με τα λεφτά για το τσουνάμι

Κακοκαιρία Atena: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν την Τετάρτη – Πότε εξασθενούν τα φαινόμενα (LIVE)

«Παιχταρά μου»: Η ατάκα του Ρότα στον Ιωαννίδη μετά το υπέροχο γκολ στο ματς με την Ιρλανδία (Video)