Ο τελευταίος σταθμός της Μπλανς Ντιμπουά – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Ο τελευταίος σταθμός της Μπλανς Ντιμπουά – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Μια διαφορετική προσέγγιση στο αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς  «Λεωφορείο ο Πόθος» επιχειρεί ο Δημήτρης Καραντζάς. Είδαμε τις πρόβες της παράστασης και συνομιλήσαμε με τους συντελεστές της. Στο κείμενο η Κατερίνα Αγγελιδάκη. 

Στούαρτ Στέιπλς: «Απευθύνομαι στα λαϊκά στρώματα». Συνέντευξη του Αντώνη Μποσκοΐτη με τον τραγουδιστή των Tindersticks που έρχονται ξανά στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία. 

Η Ειρήνη Δρίβα μίλησε με τον ηθοποιό Νίκο Χανακούλα λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της παράστασης «Αμφιβολία» του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου.

Το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά σε λίγες μέρες και οι ψαγμένες επιλογές του ελληνικού προγράμματος σηματοδοτούν την επιστροφή του φεστιβάλ σε παλιές, ένδοξες εποχές όταν η ελληνική ταινία βρισκόταν στο επίκεντρο της γιορτής. Γράφει ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Η Αλέιδα Γκεβάρα ήρθε στην Ελλάδα με αφορμή την έκδοση του λευκώματος «Ernesto Che Guevara – Οικογενειακό άλμπουμ» (εκδ. New Star) το οποίο περιλαμβάνει οικογενειακές φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα. Η Έμυ Ντούρου βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου. 

Ο Θοδωρής Σκυφτούλης που πρωταγωνιστεί στον «Επιθεωρητή» του Γιάννη Κακλέα υποστηρίζει στη συνέντευξη του στην Ειρήνη Δρίβα ότι «οι εποχές μας είναι ύποπτες για να κάνεις πλακίτσα». 

Το πορτρέτο της «σιδηράς κυρίας» της μόδας. Στη  νέα σειρά ντοκιμαντέρ «In Vogue: The 90s» η διαβόητη διευθύντρια της Αμερικής Vogue Άννα Γουίντουρ αφηγείται πώς η μόδα ενσωμάτωσε την ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του ’90. Γράφει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Ο Χαρίλαος Τρουβάς επισκεπτόταν για χρόνια τα ναργιλετζίδικα της Αθήνας και κατέγραψε το κλίμα και τις ιστορίες τους στον «Αττικό ναργιλέ». Η Έμυ Ντούρου προτείνει το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Ο Ηρακλής Λογοθέτης γράφει τον τέταρτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς «My brilliant friend» που βασίζεται στην «Τετραλογία της Νάπολης» της Έλενα Φεράντε και προβάλλεται από την Cosmote TV, ενώ η Έμυ Ντούρου αναφέρεται στα βιβλία της Ιταλίδας συγγραφέα η οποία συγκαταλέγεται στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της εποχής μας.

Από το χαρτί στη σκηνή. Στο Καντράν του ο Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης αναφέρεται στη διασκευή λογοτεχνικών έργων –μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ακόμα και ποιημάτων– που έγραψαν ιστορία και χάρισαν σπουδαίες στιγμές στο θέατρο. 

Μια διασκευή νουβέλας του Χένρι Τζέιμς με την Λεά Σεϊντού και η σαρκαστική βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ είναι δύο από τα φιλμ της εβδομάδας που ξεχωρίζουν. Στην κριτική ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης. 

Μια ιστορία από τη μουσική. Ο Αντώνης Μποσκοΐτης καταγράφει όσα ειπώθηκαν μεταξύ του Μάνου Χατζιδάκι και της Βούλας Σαββίδη μια βραδιά στον Μαγεμένο Αυλό.

Μισές δουλειές, ολόκληρη παράσταση. Η νεανική ομάδα «Τροχιές» φέρνει με επιτυχία στη σκηνή το διαχρονικά άλυτο ζήτημα του Μετρό της Θεσσαλονίκης με την παράσταση «Προσοχή: Εκτελούνται Έργα». Στην κριτική του έργου ο Ηρακλής Λογοθέτης.

Με αφορμή την επανέκδοση ενός instrumental άλμπουμ του Μίμη Πλέσσα σε βινύλιο από την B_otherside Records ο Αντώνης Μποσκοΐτης θυμάται το σπάνιο διαμάντι του κορυφαίου συνθέτη που παίζει Philicorda.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter