Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε κοινοβουλευτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε κοινοβουλευτικά

Σε ρυθµούς θεσµικής αντιπολίτευσης κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ που όχι τόσο ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε να δείξει ότι έχει κυρίαρχο ρόλο στη Βουλή και όχι µόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσπαθεί να αφήσει να σπάσουν τα κύµατα των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στην καλοκαιρινή ραστώνη (ή και να καθυστερήσει να φτάσει το µεγάλο σουέλ από τις φουρτούνες που είναι µαζεµένες από καιρό). Ετσι η Κουµουνδούρου µε επικεφαλής τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη βάλλει κατά των κυβερνητικών πολιτικών και δίνει µάχες ως κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θέτοντας στο στόχαστρό της την αλαζονεία και την αµετροέπεια του Μαξίµου. Επιλέγει να επιτεθεί µε θυελλώδη τρόπο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα πλήγµατα στο κράτος δικαίου και στους δηµοκρατικούς θεσµούς µε επίκεντρο το πόρισµα της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου για τις υποκλοπές και την αρχειοθέτηση του σκανδάλου.

Επίσης ανεβάζει τους τόνους για εθνικά ζητήµατα και θέµατα εξωτερικής πολιτικής. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ µε επικεφαλής τον πρόεδρό της Σωκράτη Φάµελλο και µε πρωτοβουλία της Ρένας ∆ούρου εγκαλεί µε κοινοβουλευτική παρέµβαση την κυβέρνηση της Ν∆ για τη στάση της απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Κάσο, αλλά και για τον πλου ερευνητικού σκάφους νότια της Λέσβου. Παράλληλα, την κατηγορεί για µυστική διπλωµατία, ζητώντας εξηγήσεις για συµφωνίες µε τον πρόεδρο της Ουκρανίας και δηκτικά σηµειώνει: «Οι πολίτες ενηµερώνονται από την… Προεδρία της Ουκρανίας για τον πολεµικό εξοπλισµό που θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο Κίεβο».

Βέβαια, στην Κουµουνδούρου η επόµενη µέρα δεν είναι ίδια µε την προηγούµενη, µια και κανείς δεν ξέρει πόσο διαρκούν η νηνεµία, η τρικυµία, η καταιγίδα και οι θυελλώδεις άνεµοι. Μέχρι το καταστατικό συνέδριο, αρχές Οκτωβρίου, είναι µακρύς χρόνος. Υπάρχει µια κάποια (για πόσο;) προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Πάντως, µπροστά είναι η επιστροφή του Παύλου Πολάκη µετά την αποποµπή του από την ΚΟ, οι πολιτικές διαφοροποιήσεις στελεχών εντός του κόµµατος και οι οµαδοποιήσεις…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter