Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Μια ανάρτηση του Ξενοφώντα Κοντιάδη, ο οποίος επιχείρησε με όρους συνταγματικούς να εξηγήσει τα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε αρκετή ώστε να προκαλέσει τους αλαλαγμούς των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Βέβαια, από την ανάρτηση που οι εξεγερμένοι διακινούσαν μανιωδώς παρέλειπαν εσκεμμένα το υστερόγραφο, στο οποίο ο συνταγματολόγος υποστηρίζει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με όρους θεσμικής σοβαρότητας αμφιβάλλω αν θα είχε ποτέ εκλεγεί πρόεδρος ο Κασσελάκης», αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Την ουσία την περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο ο Πολάκης απαντώντας στην παραφιλολογία που αναπτύχθηκε με αφορμή την ανάρτηση Κοντιάδη λέγοντας: «Από πότε τα καταστατικά των κομμάτων τα εξηγούν συνταγματολόγοι; Σιγά μην καλέσουμε και το Ελεγκτικό Συνέδριο». Τα κόμματα, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε όλους αυτούς που δηλώνουν έτοιμοι να καταλάβουν τα φθινοπωρινά ανάκτορα της Κουμουνδούρου, έχουν όργανα. Και δυστυχώς για τον Στέφανο Κασσελάκη, τα όργανα αποφασίζουν. Προφανώς γι’ αυτό ο έκπτωτος πρόεδρος ήθελε να τα καταργήσει.

Στερούνται στοιχειώδους σοβαρότητας όσοι ισχυρίζονται ότι θα προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και άλλα τέτοια ευτράπελα. Εξάλλου ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, θεωρώντας πως έχει την πλειοψηφία με το μέρος του, παρέπεμψε για την «επίλυση των διαφορών» στην Κεντρική Επιτροπή. Η μη αναγνώριση του αποτελέσματος εκ των υστέρων είναι ενδεικτική της αντίληψης που έχει για κόμμα ΙΚΕ και κόμμα ΙΧ.

Είναι τέτοια η σύγχυση ανθρώπων που περιβάλλουν τον έκπτωτο πρόεδρο που καταγγέλλουν από τη μια τη διαδικασία γιατί ήταν μυστική κάνοντας λόγο για κουκούλες και από την άλλη διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι για κάποιους ήταν «φανερή» αφού ψήφισαν τηλεφωνικά. Ας αποφασίσουν τελικά τι από τα δύο δεν τους αρέσει.

Σε κάθε περίπτωση, είναι προσβολή και για την ιστορία και για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και η συζήτηση περί εισβολής στην Κουμουνδούρου και άλλων εξτρεμισμών. Το μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι θα καλέσουν την «ιερή συμμαχία» του ΝΑΤΟ για υποστήριξη…

Είναι άγνωστο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα. Το βέβαιο όμως είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη γιατί στην πιο κρίσιμη ίσως φάση της ιστορίας του ύψωσε ανάστημα διορθώνοντας το λάθος του και δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να μπει ένα τέλος στον απόλυτο εξευτελισμό.

Διαβάστε επίσης

Οι 70 μέρες που αλλάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανία: Τι αλλάζει στους ελέγχους στα χερσαία σύνορα – «Ανάγκη να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο»

Στο φως το κόλπο με τα πλαστά ποινικά μητρώα

CNN: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου για την απόπειρα κατά Τραμπ – Οι αναρτήσεις στα social media για την Ουκρανία και η δωρεά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter