«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανεί την κοινή γνώμη» λένε από το υπ. Πολιτισμού για την πισίνα Κασσελάκη – Σιωπή για το σπίτι της Άννας Παναγιωταρέα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανεί την κοινή γνώμη» λένε από το υπ. Πολιτισμού για την πισίνα Κασσελάκη – Σιωπή για το σπίτι της Άννας Παναγιωταρέα

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Πολιτισμού για την πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη στο σπίτι του στις Σπέτσες.

«Η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες» σημειώνουν από το υπουργείο.

Νωρίτερα, από την αξιωματική αντιπολίτευση είχαν επισημάνει ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων δεν εντόπισε καμία αρχαιολογική παρανομία στον έλεγχο που έκανε στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως υποστηρίζουν «οι διαστάσεις της “πισίνας” ταυτίζονται πλήρως με τα σχέδια που είχαν κατατεθεί στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 1978».

Επίσης χαρακτήρισαν «επικίνδυνη» την αναφορά των πηγών του υπουργείου ότι δεν μπορεί να ισχύει η άδεια του 1978:

«Η συγκεκριμένη αναφορά, πέραν του ότι δεν έχει κανένα έρεισμα στον νόμο και δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου στους πολίτες, δείχνει και το πώς σκέφτεται και λειτουργεί η κυβέρνηση: αν η πραγματικότητα δεν την ικανοποιεί, το πρόβλημα το έχει η πραγματικότητα…» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν σχολίασε την πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ να σταλεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία για αυτοψία στο σπίτι της συμβούλου της Λίνας Μενδώνη, Άννας Παναγιωταρέα, στην Πλάκα…

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για πισίνα Κασσελάκη: «Δεν εντοπίστηκε αρχαιολογική παρανομία – Ας κάνουν έλεγχο και στο σπίτι της κας Παναγιωταρέα»

H απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι φανερό ότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι σημαίνει “παρανομία από αρχαιολογικής άποψης” ή σκοπίμως το αποκρύπτει, στην προσπάθεια του να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη νομολογία υφίσταται αρχαιολογική παρανομία, όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία –άρα και το Υπουργείο Πολιτισμού- οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του Προέδρου του κ. Στ. Κασσελάκη.

Η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία.

Η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ας μην βιάζονται. Ας περιμένουν το πόρισμα των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών».

Δείτε επίσης:

Χαλκιδική: Το μπαλάκι των ευθυνών στο υπουργείο Ανάπτυξης πετάει η δήμαρχος για την άδεια του λούνα παρκ (Audio)

«Πετάχτηκε από το κάθισμα με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι» – Συγκλονίζει ο αδερφός του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ (Video)

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter